Alan en Fiona Kernick winnen Delphis Dart 18 wereldkampioenschap

Alan Kernick en Fiona KernickOp de laatste dag van het Delphis Dart 18 wereldkampioenschap werd nog fel voor de titel gestreden. De 9de race werd van begin tot eind geleid door de Belgen Patrick en Henri Demesmaeker. Jeugdteam Philip Hendrickx en Gaetan Bols uit België streden met de Engelsen Dan Norman en Melanie Rogers voor de tweede plaats. Uiteindelijk trok Dan Norman aan het langste eind en finishte tweede. Hendrickx en Bols werden derde. Dit betekende dat team Norman-Rogers de laatste race moesten winnen om het evenement van Alan en Fiona Kernick uit Engeland te winnen. De strijd om de titel was dus nog steeds niet gestreden.

De laatste race werd gewonnen door Dave en Louise Roberts uit Engeland. Partrick en zoon Henri finishte op een tweede plaats, gevolgd door David Lloyd en Joanna Jones-Pierce op een derde plaats. Helaas finishte Norman-Rogers 11e waardoor Alan en Fiona Kernick uit Engeland met de Wereld titel naar huis gaan. Zij hebben een voorsprong van maar liefst 9 punten op Dan Norman en Melanie Rogers, De fransen Thierry & Christine Wibeaux legden beslag op de derde plaats.

Eersten Belgen zijn vader en zoon Partick en Henri Demesmaeker uit Knokke op een vijfde plaats. Nicolette van Gorp en Ruud van Gisbergen uit Huizen zijn met een 15e plaats eerste Nederlanders.

Eindklassement Dart 18 wereldkampioenschap:
1. Alan Kernick – Fiona Kernick (GBR), 27 punten.
2. Dan Norman – Melanie Rogers (GBR), 36 punten
3. Thierry Wibeaux – Christine Wibeaux (FRA), 50 punten.
4. Emmanuel Dodé – Fred Moreau (FRA), 58 punten.
5. Partick Demesmaeker - Henri Demesmaeker (BEL), 60 punten

Eerste Belgen: Partick Demesmaeker - Henri Demesmaeker
Eerste Nederlanders: Nicolette van Gorp – Ruud van Gisbergen
Eerste junior team (beide onder 21): Philip Hendrickx – Gaetan Bols (BEL)
Eerste junior stuurman (onder 21): Chris Goymer – Jenni Donovan (GBR)
Eerste Master team: Alan Kernick – Fiona Kernick (GBR)
Eerste stuurvrouw: Nicolette van Gorp – Ruud van Gisbergen (NED)

Het Dart 18 wereldkampioenschap wordt georganiseerd door de Royal Belgian Sailing Club (RBSC) en Het Zoute in Knokke.

www.dart18worlds2011.com

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: