Ultieme Olympische test volgende week van start in Weymouth

Yannick Lefèbvre en Matthieu JanssensOp 4 augustus start het Olympische testevenement zeilen. De afsluitende medalraces worden gevaren van 11 tot en met 13 augustus. Met nog een jaar te gaan voor de start van de Olympische Spelen in Londen is deze regatta in meerdere opzichten de ultieme test voor de Nederlandse en Belgische zeilers.

In Olympische zeilklassen (er zijn er in totaal tien) mag maar een team per land per klasse deelnemen aan de Olympische Spelen. Zo ook tijdens dit Olympische testevenement.

De volgende zeilers mogen de Nederlandse en Belgische eer hooghouden tijdens de ‘Weymouth and Portland International Regatta 2011’, zoals dit testevenement officieel heet:

Delta Lloyd Kernploeg (NED)
470 dames Lisa Westerhof (Scheveningen) en Lobke Berkhout (Zwaag)*
Laser Rutger van Schaardenburg (Den Haag)
Laser Radial Marit Bouwmeester (Wartena)*
RS:X Dorian van Rijsselberge (Den Burg, Texel)*
Matchracen* Mandy Mulder (Poeldijk), Annemieke Bes (Medemblik), Merel Witteveen (Amsterdam)

Niet-Kernploegleden (NED)
470 mannen Sven en Kalle Coster (Amsterdam)
Finn Pieter-Jan Postma (Leeuwarden)*
* in bezit van een NOC*NSF Nominatie

Belgische zeilers
Laser Wannes Van Laer
Laser Radial Evi Van Acker
RS:X Sigrid Rondelez
49er Yannick Lefèbvre en Matthieu Janssens

Weymouth tweede thuis voor de Delta Lloyd Kernploeg
De Olympische zeilwedstrijden vinden plaats ten zuidwesten van de hoofdstad Londen. Weymouth is voor de Nederlandse zeilers geen onbekende bestemming meer. Laser radial zeilster Marit Bouwmeester en het matchrace team wonnen op dezelfde locatie al wereldbekerwedstrijden en in 2009 pakte windsurfer Dorian van Rijsselberge het brons op de WK RS:X in Weymouth.

Al geruime tijd heeft de hele Delta Lloyd Kernploeg het kamp opgeslagen in de Engelse badplaats. Jaap Zielhuis, Kernploeg-coach van de Nederlandse Laser-zeilers zei:

“We zitten met de hele Kernploeg in een huis, aan de baai. We zijn snel het water op en we kunnen goed de lokale effecten leren kennen, wat heel belangrijk is in de zeilsport. We hebben dit ook in Sydney al gedaan, dus uniek is het niet. Maar het goede is dat we hier allemaal in een groot huis zitten. We leren meer van elkaar. In de avond delen we onze kennis van die dag. Als groep zijn we dan bijna op alle plekken geweest en spreken we onze ervaringen door.”

http://www.sailing.org/london2012/2011-test-event.php

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: