Zweden en Duitsland winnen Delta Lloyd Jeugd WK 470

Delta Lloyd Jeugd WK 470Op 29 juli vonden in Medemblik de medal races plaats van het Delta Lloyd Jeugd WK in de Olympische 470 Klasse voor heren en dames. Gedurende zes dagen zeilden 60 herenteams en 32 damesteams uit totaal 26 landen om een plek in de grote finales te bemachtigen. In de beginfase van het evenement leken de medaillekansen voor het Nederlands damesteam Nina Keijzer en Anneloes Van Veen zeer groot. Uiteindelijk belandden de meiden met een achtste plek naast het podium.

De wereldtitels voor jeugd onder de 22 jaar gingen uiteindelijk naar de heren Nicklas Dackhammer en Fredrik Bergström uit Zweden, en bij de dames naar Annika Bochmann en Anika Lorenz uit Duitsland.

Bij de heren slaagden de enige Nederlandse deelnemers Rogier en Jorick Weijers er niet in om de gold fleet te bereiken, en waren zo eerder deze week al uitgeschakeld voor medaillekansen.
Bij de 470 dames wisten Afrodite Kyranakou en Jeske Kisters zich gedurende het hele evenement binnen de top 10 goed te bewegen. In de medal race van vandaag wisten de meiden zich zelfs met minimaal verschil één plek boven Keijzer en Van Veen te plaatsen.

Talentcoach Rob Sepers van het Watersportverbond had gehoopt op meer, maar kijkt met vertrouwen vooruit naar nieuwe kansen op volgende evenementen.
'De doelstelling was één keer top 8 en één medaille, en dat is niet gelukt. Uiteindelijk hebben wij tweemaal top acht. Beide damesteams begonnen het evenement goed, maar niet alles zat mee. Dat het er wel in zit lieten de dames wel blijken met een 3e en een 5e plek in de medal race vandaag. Vooral Nina en Anneloes presteren goed met veel wind. Wij hebben vertrouwen en daarom gaan zij eind dit jaar naar het ISAF WK in Perth, en daar is veel wind. Volgende week gaan wij eerst naar het Jeugd EK in België." besloot Sepers.

Het evenement werd georganiseerd door het Watersportverbond vanaf het International Sailing Center Medemblik.
Evenement Manager Edwin Lodder kijkt terug op een geslaagd evenement.
"Wij streven er in zeilend Nederland naar om topevenementen te organiseren van hoge kwaliteit. Daarvoor hebben wij de kennis in huis, en wij hebben de faciliteiten. Wat de weersomstandigheden doen is het enige dat je niet in de hand hebt, en die omstandigheden waren behoorlijk lastig en uitdagend voor zowel de zeilers als de wedstrijdleiding. Uiteindelijk zijn wij erin geslaagd om het evenement succesvol af te sluiten met nieuwe, allround wereldkampioenen." zei Lodder.

- Top 3 uitslagen
- Uitslagen Nederlandse & Belgische deelnemers

470 HEREN
1. SWE 345 DACKHAMMAR Nicklas, BERGSTRÖM Fredrik
2. FRA 8 PEPONNET Kévin, LEBRUN Julien
3. GBR 852 SPARKS Philip, Kohler David

44. BEL 1247 VAN SCHOOTE Matthieu, GOOD Morgan
47. BEL 20 DE MUNCK Toon, JONCKERS Tom
48. NED 17 WEIJERS Jorick, WEIJERS Rogier

470 DAMES
1. GER 72 BOCHMANN Annika, LORENZ Anika
2. GBR 812 BURNET Anna, STEWART Flora
3. AUS 380 RYAN Sasha, HALL Chelsea

7. NED 74 KYRANAKOU Afrodite, KISTERS Jeske
8. NED 24 KEIJZER Nina, VAN VEEN Anneloes
22. NED 42 CRUM Sanne, KEIJZER Lana

www.470juniorworlds2011.org

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: