Buutengaetsrace van start met 43 boten

DeltaweekNa de krachtmetingen tijdens de Zeelandwedstrijden I&II van afgelopen weekend op de Oosterschelde, volgde vandaag de eerste door-de-weekse etappe van de Deltaweek. De Buutengaetsrace ging vanochtend om 11.00 uur van start met een pak minder boten. We telden in de uitslag 43 jachten verdeeld over 7 klassen. De race van ongeveer 22 mijl voerde de vloot van Zierikzee naar Sint Annaland, waar ook nog de wekelijkse avondwedstrijd op het programma stond. De hele week doen de deelnemers dagelijks een andere haven aan.

"Voor de eerste start kwam er een grote windshift door", vertelt organisator Kees van der Vaart. "Die start werd dus uitgesteld en bij de tweede poging werd het een algehele terugroep. Ze hadden de stroom mee en weinig wind. Dat maakte het moeilijk. Bij de derde poging ging het goed, op één boot na. Dat werd een individuele terugroep. Daarna nam de wind toe tot ongeveer kracht 2-3 en het was prachtig weer."

De dagwinnaars per klasse:
Ongemeten: Jillz
ORC 1: Imhoff Yelloy Rose (X-35), M.J. Ringers
ORC 2: New Frontier (J/35), J. Bart
ORC 3: White Hawk (First 31.7), S. Hiemstra
ORC 4: Impuls, C. Baas
ORC 5: Furie, B. Hoefsloot
Rond & Platbodem: Droncke Oort, D. Van Duijvendijk

Labels

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 wedstrijden met zeegaande zeiljachten, is stichter van ClubRacer en begeleidt bedrijven met hun Data-driven Digitale Marketing, Content Marketing, en E-commerce optimalisaties met zijn Digital Marketing Agency Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en werd in 2004 met het ClubRacer zeilteam door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: