Mulder, Bes en Witteveen pakken brons op EK matchracen

Mandy Mulder, Annemieke Bes en Merel WitteveenHet Nederlands matchrace team van Mandy Mulder, Annemieke Bes en Merel Witteveen versloegen op 3 juli, tijdens het EK zeilen in Helsinki, het team van Silvia Roca Mata uit Spanje in de kleine finale.

Mulder, Bes en Witteveen wonnen de eerste match, waarna Roca Mata en haar bemanning gelijk maakten. In de derde en beslissende match versloeg het Nederlandse trio de Spanjaarden en namen ze de bronzen medaille mee.

Het Spaanse team van Tamara Echegoyen won dit EK matchracen. Ze versloegen Ekaterina Skudina en haar bemanning uit Rusland. In het totaal waren twaalf teams uitgenodigd voor dit kampioenschap. Het tweede Nederlandse team van Annemieke Bekkering, Shannen Marck en Mijke Lievens eindigden als 11de.

Uitslagen matchracen:
1. Echegoyen (ESP)
2. Skudina (RUS)
3. Mulder (NED)
4. Roca Mata (ESP)
5. Le Berre (FRA)
6. Goncalves (POR)
7. Price (AUS)
8. Lehtinen (FIN)
9. Meldgaard (DEN)
10. Ru (CHN)
11. Bekkering (NED)
12. Pomerants (EST)

www.openeuropeans2011.com

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: