Evi Van Acker aan de leiding na 2 dagen EK zeilen

EK zeilenNa de twee kwalificatieraces van gisteren, op de tweede dag van het Open Europees kampioenschap zeilen in het Finse Helsinki, staat Evi Van Acker (BEL) voorlopig aan de leiding in de Laser Radial klasse. Evi zeilde een tweede plaats in zowel de derde als de vierde kwalificatierace. Daarmee klimt ze in de stand van de vierde naar de eerste plaats met 4 punten. De Spaanse Alicia Cebrian is tweede met 8 punten, de Poolse Katarzyna Deberny derde met 9 punten.

Michelle Broekhuizen (NED) is voorlopig 25ste met 38 punten, gevolgd door Caren Niezen (NED) op een 28ste plek met 41 punten. Claire Blom (NED) kreeg een BFD in de derde kwalificatierace en staat met 58 punten op een 43ste plek.
 
Marie Van Laer (BEL), de tweede Belgische in de Laser Radial-klasse, is 78ste met 94 punten, na een 27ste en 28ste plaats in de races.

Vandaag volgen de laatste twee kwalificatieraces, woensdag en donderdag staan de finales op het programma en vrijdag volgt de ontknoping met de medalrace.

EK Laser
Roelof Bouwmeester (NED) stijgt naar een achtste plaats in het klassement van de EK Laser in Helsinki. Bouwmeester zijn teamgenoot Rutger van Schaardenburg (NED) is geblesseerd aan zijn knie en zeilt niet mee.

Het EK Laser in Helsinki duurt nog tot en met aanstaande vrijdag. Later in de week komen alleen nog Steven LeFevre (NED) en Steven Krol (NED) in actie in de 470 klasse. De overige leden van de Nederlandse Kernploeg doe niet mee aan het EK zeilen in Helsinki.

www.openeuropeans2011.com

Bronnen: Simon Keijzer en Belga

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 wedstrijden met zeegaande zeiljachten, is stichter van ClubRacer en begeleidt bedrijven met hun Data-driven Digitale Marketing, Content Marketing, en E-commerce optimalisaties met zijn Digital Marketing Agency Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en werd in 2004 met het ClubRacer zeilteam door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: