Abu Dhabi 's opvallende VOR 70 doet plons

Het Abu Dhabi Tourism Authority heeft begin deze week zijn 'state-of-the-art' Volvo Open 70 racejacht van het Abu Dhabi Ocean Racing team voorgesteld in Portofino (ITA). De grafische elementen zijn wel zeer opvallend: een grote valk verspreid over de voorzeilen en grootzeil. Deze VOR 70 zal tijdens de 39.000 zeemijl lange Volvo Ocean Race worden gezeild door een crew van 11 man, geschipperd door dubbel-olympisch zilver houder Ian Walker (GBR).

Deze VOR 70 werd ontworpen door Farr Yacht Design uit de Veringde Staten en gebouwd door de Italiaanse werf Persico SpA in Bergamo. Het bouwproject werd gestart in maart 2010 en is de combinatie van maar liefst 7000 bouwtekeningen en 49.000 manuren.

Abu Dhabi Ocean Racing team

Ter info: de stijgende valk stelt het nationale embleem voor van de Verenigde Arabische Emiraten.

http://volvooceanrace.com/teams/Abu-Dhabi-Ocean-Racing-Team/3

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 wedstrijden met zeegaande zeiljachten, is stichter van ClubRacer en begeleidt bedrijven met hun Data-driven Digitale Marketing, Content Marketing, en E-commerce optimalisaties met zijn Digital Marketing Agency Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en werd in 2004 met het ClubRacer zeilteam door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: