Abu Dhabi 's opvallende VOR 70 doet plons

Het Abu Dhabi Tourism Authority heeft begin deze week zijn 'state-of-the-art' Volvo Open 70 racejacht van het Abu Dhabi Ocean Racing team voorgesteld in Portofino (ITA). De grafische elementen zijn wel zeer opvallend: een grote valk verspreid over de voorzeilen en grootzeil. Deze VOR 70 zal tijdens de 39.000 zeemijl lange Volvo Ocean Race worden gezeild door een crew van 11 man, geschipperd door dubbel-olympisch zilver houder Ian Walker (GBR).

Deze VOR 70 werd ontworpen door Farr Yacht Design uit de Veringde Staten en gebouwd door de Italiaanse werf Persico SpA in Bergamo. Het bouwproject werd gestart in maart 2010 en is de combinatie van maar liefst 7000 bouwtekeningen en 49.000 manuren.

Abu Dhabi Ocean Racing team

Ter info: de stijgende valk stelt het nationale embleem voor van de Verenigde Arabische Emiraten.

http://volvooceanrace.com/teams/Abu-Dhabi-Ocean-Racing-Team/3

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens is een Belgisch zeezeiler, is stichter van ClubRacer en begeleidt als Digital Manager bedrijven met hun Omnichannel e-commerce strategie en Marketing automation. Sinds 1979 is hij wedstrijdzeiler. Was schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, werd 2x Nederlands kampioen, won 2x de Antwerp Race (IRC en Sportboten) en werd met het ClubRacer zeilteam verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Comments

Voor u geselecteerd: