Belgische Blackout scoort sterk tijdens het EK Draak zeilen

Ben Van Cauwenbergh, Manu Hens en Thibaud Den HartighHet team Van Cauwenberg, Hens en Den Hartig derde in het Europees Kampioenschap van de Drakenklasse. Momenteel wordt in Bolthagen, Meckelenburg Voorpommern, Duitsland, het Europees Kampioenschap van de Drakenklasse gevaren. Deze klassieke zeilboot is een van de meest populaire kielboten in de eenheidsklassen. Er nemen 77 deelnemers uit 14 landen deel aan dit EK.

Omdat de boten zowel door profzeilers als door (onbetaalde) amateurs worden gevaren is er ook een zg. “Corinthian’ rangschikking.

In het algemeen klassement staat het team van de Draak met zeilnummer BEL 80 (Blackout), Ben Van Cauwenbergh, Manu Hens en Thibaud Den Hartigh, op de derde plaats en tweede in de “Corinthian” rangschikking.

Het tweede Belgische team in dit EK, Alex Helsen,
Floris Mortelsmans en Michel Siquet staan op 22.

Dit na vier wedstrijdreeksen van de geplande zeven.

Dit EK aan de Oostzee wordt gekenmerkt door erg lichte wind van amper 5 tot 7 knopen. De strategie geeft de doorslaggevende factor al van vóór de start. De besten slagen er in hun boot te positioneren voor de haast 1 kilometer brede startlijn. Bij het startsein vrij is van loefafbijters en ongehinderde wind kan pakken, blijft dominant in de verdere wedstrijd.

Het EK loopt nog tot 8 juli.

Ben Van Cauwenbergh, Manu Hens en Thibaud Den Hartigh zeilen sinds vorig jaar samen in Draak. Ze wonnen in 2010 Kieler Woche in deze klasse. Ze hebben alle drie een indrukwekkend palmares in diverse eenheidsklassen. Den Hartig werd voorheen twee keer Frans Kampioen als Draakbemanning.

Dit EK is voor de meeste Draakzeilers de ultieme voorronde voor de Derbigum Dragon Gold Cup.
Dit officieuze wereldkampioenschap wordt van 2 to 9 september e.k. in Oostende gevaren en wordt voorafgegaan door het Open Belgisch Kampioenschap. De verwachtingen bij de nu al ingeschreven Belgische Drakenzeilers ligt hoog. Zij kennen de Noordzee als de besten.

www.dragon-grand-prix.de
www.goldcup2011.be

Tekst: Pit De Jonge

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: