Quantum Racing klopt New Frontier tijdens Veronicarace

Quantum RacingHet duurde even, maar vandaag wist Quantum Racing (J/33) van schipper Van der Velden de eeuwige nummer één New Frontier (J/35) van Jan Bart in de Veronicarace te verslaan. Voor de ORC-jachten stond op vrijdag 8 juli een zeezeilwedstrijd op het programma. De rond- en platbodems, ongemeten boten en de First 31.7-klasse bleven op de Oosterschelde bij Colijnsplaat. Daar stond een windkracht vijf en op zee ging er nog een schepje bovenop. In totaal waren er vier uitvallers.

"Het was een mooie wedstrijd met perfect zeilweer", vertelt organisator Kees van der Velde enthousiast. "De grote jongens hebben op zee echt hun ding kunnen doen." De ORC 1 en 2 legden een parcours van 42 nautische mijlen af, de ORC 3 kreeg 32 mijl voor de boeg en de ORC 4-5 mochten na 22 mijl finishen. Om 13.02 uur kwam de Foolproof (ORC 4) van schipper Foolen als eerste over de eindstreep. Het laatste team kwam om 14.48 uur binnen. "Ze hadden een goed kruisrak op zee", vervolgt Ven der Vaart. "Er waren drie uitvallers met wisselende schades. Die liggen allemaal weer in de haven."

Op de Oosterschelde
Voor de First 31.7-klasse stond oorspronkelijk een doublehanded zeewedstrijd op het programma. Gezien de windvoorspellingen besloot de organisatie om de duo's toch een baan binnengaats te laten varen. Ook de ongemeten jachten en de rond- en platbodems bleven op Oosterschelde, waar ze een afstand van 25 mijl moesten afleggen. Van der Vaart: 'De Try Try Try uit de ORC 5 had besloten om vandaag bij de ongemeten klasse mee te doen. Alleen verloren ze bij het experimenteren met de masttrim hun mast." Dat was dus de vierde uitvaller van de dag.

Voor de First 31.7 begint vandaag het Nederlands Kampioenschap. De ORC-klassen strijden dit weekend om het ORC Klassenkampioenschap Zuid. Na de wedstrijden vanuit Colijnsplaat kan de eindbalans voor de 41ste Deltaweek worden opgemaakt.

Winnaars pers klasse op vrijdag 8 juli:

ORC 1: slechts 2 starters en alleen Sjamrock finishte
ORC 2: Quantum Racing voor New Frontier
ORC 3: White Hawk voor Beau Bateau
ORC 4: Impuls voor Bloeb 2
ORC 5: 2 starters en geen finishers
Ongemeten: Gang is alles voor de Jillz
R & P: 2 starters en Nieuwe Maen voor Strandloper

www.deltaweek.nl

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: