Round the Island Race 2011 (video)

Shirley Robertson van het zeilprogramma Mainsail op CNN kijkt terug op unieke editie van de Round the Island Race 2011. Meer dan 1900 boten en 16000 zeilers namen deel aan deze editie en door het zware weer kregen alle zeilers het zwaar te verduren. Het gescheurde spinnakerdoek vliegt rond je oren.

Over de Round the Island Race
De Round the Island Race is een zeilwedstrijd rond het eiland Wight en wordt jaarlijks georganiseerd door de Island Sailing Club gevestigd in Cowes.

De Round the Island Race is het vierde grootste sportevenement in het Verenigd Koninkrijk en is een van de meest populaire zeilwedstrijden op de Solent race-kalender en trekt elk jaar vele deelnemers aan uit Europa en zelfs de Verenigde Staten.

De parcours is 50 zeemijl lang, beginnend bij de Royal Yacht Squadron in Cowes, dan in westelijke richting naar The Needles, ronde St. Catherine's Point en via Bembridge Ledge terug naar de Solent.

Lees ook: www.clubracer.be/2011/6/27/vliegende-start-voor-historische-race-met-me…

Labels

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens, Ice voor de zeilvrienden, is stichter van ClubRacer en begeleidt als Digital Manager bedrijven met hun Omnichannel e-commerce strategie en Marketing automation. Sinds 1979 is hij wedstrijdzeiler met een niet onbesproken zeil palmares: Winnaar Verbondsbezem, 2x Nederlands kampioen, 2x winnaar Antwerp Race (IRC en Sportboten) en met het ClubRacer zeilteam verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Comments

Voor u geselecteerd: