Antwerp Race 2011: exit S.R.N.A. en zijn de inschrijvingen al gesloten?

Antwerp RaceDat de Antwerp Race voor de nodige commotie kan zorgen is in 2011 al een feit. Op 26 juli mocht iedereen, die ingeschreven was op de nieuwsbrief van de Antwerp Race organisatie, een waarachtige aankondiging ontvangen. William Pampel betoogde hierin zijn voorzitterschap van de 24ste Antwerp Race onder auspiciën van de Koninklijke Antwerpse Watersportvereniging (S.R.N.A.).

Zijn mandaat was echter van zeer korte duur want na het verschijnen van nieuwsbrief 2 is William Pampel ontheven van al zijn functies binnen de S.R.N.A. en zal hij de eerstkomende Antwerp Race vergadering op 18 augustus in de KLYC niet meer mogen bijwonen.

De S.R.N.A. bloemlezing van William Pampel zorgde onder de bestuursleden van de verschillende organiserende clubs voor redelijk wat geroezemoes.

Ik citeer William Pampel: “Wat oorspronkelijk begon als een bescheiden kermiskoers, “om ter snelste thuis zijn voor de winter”, een idee dat ontsproten is aan het sportieve brein van de vriendschap van de legendarische S.R.N.A,, is ondertussen na vele jaren uitgegroeid tot een waardige dame onder de Benelux-regatta’s, om niet te zeggen, de grootste wedstrijd in binnen- en buitenland in de Lage Landen..."

Is wel durven van deze brave man want uit goede bron weet ik dat de S.R.N.A jachtclub de laatste 6 jaar niet veel heeft uitgespookt in de Antwerp Race organisatie, dit ter zijde.

William Pampel gaat verder: "...Traditie en respect voor gevestigde waarden is een belangrijk gegeven voor mij als Voorzitter, en, zo maak ik mij sterk, zo ook voor alle deelnemers aan deze geweldige wedstrijd die georganiseerd wordt ter afsluiting van het zeilseizoen. Ik onderlijn dat dit niet mogelijk zou zijn zonder de essentiële samenwerking tussen onszelf, de Royal Yacht Club van Belgie, de Koninklijke Liberty Yacht Club, de Vlaamse Vereniging voor Watersport afdeling Schelde en de Hoboken Yacht Club, met de gewaardeerde collaboratie van de Breskens Yacht Club en alle betrokken Nederlandse en Belgische autoriteiten inzake Schelde- en havenpolitie..."

En tekent met “William PAMPEL Voorzitter Huysmans Antwerp Race 2011”.

De volledige nieuwsbrief kan u onderaan downloaden in de bijlage.

Is inschrijven nog wel mogelijk?
In theorie niet meer want de inschrijvingen voor de 24ste Antwerp Race gaan pas open op 1 september 2011 om 09u00 . Volgens de Notice of Race gepubliceerd op de Antwerp Race website zijn de inschrijvingen echter al gesloten!

Er staat letterlijk: ”Inschrijvingen die toekomen na 21 september 2010 komen niet meer in aanmerking voor deelname aan de 24e HUYSMAN ANTWERPRACE, evenals inschrijvingen die toekomen nadat het maximaal aantal deelnemers bereikt is.”

Ik neem aan dat dit een copy-paste fout is van de webmaster en snel recht gezet wordt.

Dubbelzinnige inschrijvingen
Volgens nieuwsbrief 3 is online inschrijven via de website www.antwerprace.be de enige manier. Deze website is op zijn beurt weer gekoppeld met de inschrijvingsmodule van de Vlaamse Yachting Federatie (VYF). Deze omweg is volgens de VYF nodig om de database voor de Belgische IRC meetbrieven te kunnen verifiëren.

Dus als de online inschrijvingen dichtslibben om 9:00:01 weet je wie te bellen: +32 (0) 9 243 11 20 (VYF secretariaat).

Bovenstaande zorgt dan weer voor onduidelijkheid want in de Notice of race staat dat je uitzonderlijk mag inschrijven op donderdag 1 september ten huize Antwerp Race,Thonetlaan 131 te 2050 Antwerpen. Een uur wordt niet vermeld, kamperen toegelaten.

“Less is more” inschrijvingen sluiten bij 215 in plaats van 225!
Heb je je lobbywerk goed voor mekaar en voldoe je niet aan de juiste selectiecriteria ben je ook zeker van deelname want de Antwerp Race organisatie heeft 10 wildcards te geef en zo komen we aan 225 deelnemers.

Na de inschrijving volgt een grondige screening van de gegevens. Lees dus eerst goed de (nu-nog-foute) Notice of Race zodat je alle benodigde gegevens (drie V.Y.F. licentienummers,...etc.) compleet en juist invult.

Wie nog meer insiders info en roddels heeft kan deze altijd kwijt via het Clubracer forum in het Antwerp Race 2011 onderwerp:

www.clubracer.be/zeilforum/threads/1507-Antwerp-Race-2011

Succes en mogen de beste winnen!

Fotograaf: Bart Meyvis

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: