Helse Noordzee condities tijdens de Open 420 en 470 Europese kampioenschappen voor de jeugd

Open 420 en 470 Europese kampioenschappenHet Jeugd Europees Kampioenschap 420 en 470 vindt plaats van 7 tot 15 augustus in de Koninklijke Yacht Club te Nieuwpoort. De eerste racedag, dinsdag vatte aan in helse Noordzee condities. Grote golven, 5 tot 6 beaufort en fikse regenbuien dreven de jeugdige deelnemers tot het uiterste van hun kunnen.

Na 6 gevaren races gedurende drie wedstrijddagen, staat in 420-veld het Franse team met Guillaume Pirouelle en Valentin Sipan aan de leiding, gevolgd door Australië en Groot-Brittannië. Het sterke 420-veld bestaat uit 101 deelnemende teams uit 20 landen. Het eerste Belgische team met Stijn Van Hoye en Quinten Lootens vinden we terug op de 25ste plaats.

Het heren 470-veld bestaande uit 51 teams uit 18 landen wordt na 3 wedstrijddagen aangevoerd door het Franse duo Gabriel Skoczek en Achille Nebout. De eerste Belgische boot met Toon De Munck en Tom Jonckers staan voorlopig 36ste.

In het dames 470-veld gaat het Nederlandse team Nina Keijzer en Anneloes Van Veen aan de leiding van de vloot van 30 boten.

De finales van de 420-reeks wordt op zondag aanstaande gevaren en de 470-finales gaan door op maandag 15 augustus.

Alle info en uitslagen vindt u op onderstaande website:
http://www.kycn.be/en/420_470_jec_2011_introduction.html

Tekst: Dimitri Dumery / Sporttechnisch coördinator VYF

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: