Michel Kleinjans aan de leiding met nog 177 Fastnet Race zeemijlen te gaan

Roaring Forty 2Antwerpenaar Michel Kleinjans (BEL) zeilt met zijn Kiwi FC40 'Roaring Forty 2', met nog 177 zeemijl voor de boeg, aan de leiding in het Class 40 klassement van de Rolex Fastnet Race. Michel heeft eindelijk ook wat tijd voor ons gevonden om iets te schrijven want ik ontving zonet een e-mail waarin staat dat ze een stevige strijd leveren tegen hun concurrenten. En die competitie is niet mals want hun belager ligt, volgens de 'race tracker', op slechts één kabel afstand. Na 'lees verder' vind je de volledige tekst.

"hello from rf2"

"We zijn goed 2 dagen onderweg en dus 2/3 onderweg, niet slecht voor het weer dat we tot nu hebben gehad. Het is een felle strijd hier in de Class 40, we vechten voor elke meter. Tot nu toe alles ok maar dat is nog maar het begin want de wind gaat straks wegvallen."

"We zijn deze ochtend los gezeild van de class 40 vloot onderweg naar Bishop, we denken voordeel te halen om eerst naar het oosten te zeilen, wel altijd een risico als je eerst vaart, maar we zijn hier om het spel te spelen en het is niet onze eerste race, we wachten en zullen wel zien.

"De eerste nacht was klassiek aan de wind zeilen, zoals we al veel hebben gedaan maar toch beetje een schaakspel. Afgelopen nacht was de Ierse zee een snelle reach, we zagen voor het eerst het potentieel van deze dame, redelijk indrukwekkend tegen 14-15 knopen door het water met windkracht 6+. We hadden onze duikersbrillen en droogpakken beter vooraf aangedaan dan daarna. Met al ons enthousiasme verloren we wel het zicht ons belangrijkste doel, en kwam tot diep uit bij de Fastnet Rock, een verlies van 2/3 mijl tot Tanguy Delamotte en Ross Fielld, maar dat is het spel en de race blijft zo maar doorgaan."

"so farr all good
all the best from the good ship
roaring forty2"

Succes Michel, nog even het gas erop en volhouden!

http://fastnet.rorc.org
Foto: Rolex / Carlo Borlenghi

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: