Zeilcompetitie van wereldniveau in Oostende tijdens de Dragon Gold Cup

Dragon Gold CupDe prestigieuze International Dragon Association (IDA) koos Oostende (BEL) als locatie voor de jaarlijkse Gold Cup. Dit is een internationale wedstrijd in deze wereldverspreide eenheidsklassenboot. Vanaf 28 augustus tot 9 september wordt het Montgomerydok, de Oostendse voorhaven, een centrum waar een tachtigtal van deze zeilpareltjes liggen.

De deelnemers komen uit Nederland, Frankrijk, Duitsland, Engeland, Ierland, Finland, Denemarken, Hong Kong, Japan, Zweden, Oekraïne en Litouwen.

Sterke Belgen
Er nemen 8 Belgische boten deel, waaronder de Blackout van Ben van Cauwenbergh. Die scoorde in de kampioenschappen van het voorjaar heel sterk en is dus een kandidaat voor het Gold Cup podium.
Hans, Bert en Lien de Bie (KBYV yachtvrouw van het jaar) hebben een Wildcard om aan dit kampioenschap deel. Hun boot wordt door de organisatie ter beschikking gesteld.

Voorrondes en klasseraces
Van 28 augustus tot 1 september wordt het Open Belgisch Kampioenschap Draak gevaren. Dit geldt als opwarmer, de belangstelling is massaal.

Na twee dagen meting en registratie start op zondag 4 september de Derbigum Dragon Gold Cup. Er zijn zes wedstrijdreeksen gepland, een per dag. Op vrijdag 9 september is de laatste wedstrijd. Door de optelling van alle punten in alle reeksen wordt de medaillewinnaar bekend.

Er zijn ook cups voor de Corinthian (niet professionele) deelnemers en in het landenklassement.

Aantrekkelijk event
Er zijn ook heel wat officiële en social events tijdens de Gold Cup: de openingsceremonie door de gouverneur Paul Breyne en andere VIPS, een galadiner in het Casino Kursaal op woensdag, plus de prijsuitreiking.

Het publiek kan dagelijks genieten van de vloot Draken die de haven van Oostende in- en uitzeilt. Ook de drukte op de pontons voor en na de races is een sfeer apart. Zeker omdat er na iedere race ‘pontoondrinks’ georganiseerd worden.

Kunstenares Leen Wouters beschildert een schaalmodel van een Draak. Die wordt ten voordele van UNICEF verloot onder de deelnemers.

www.goldcup2011.be
Tekst: Ship to shore / Pit de Jonge

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: