Nog precies een week voor de start van het Breskens Sailing Weekend

Breskens Sailing WeekendOver precies een week wordt er tijdens het Breskens Sailing Weekend op de Westerschelde en haar monding gestreden voor het Nederlands kampioenschap IRC. Het Breskens Sailing Weekend is teven de laatste wedstrijd van het seizoen die telt voor de Verbondsbezem. Op dit moment zijn er 52 schepen ingeschreven.

De IRC klasse is uiteraard al goed vertegenwoordigd Nederlandse, Belgische en Franse inschrijvingen. Waaronder natuurlijk een aantal Bresiaanders, Frans Maas met de Capella, Astrid de Vin met de Il Corvo. Maar ook andere bekende snelle boten waaronder de Ace (NED), Captain Jack (NED), J-Xcentric (NED), Alegria (BEL), Quantum Racing (NED), Antilope (GBR) en de Checkmate (NED).

Sportboten
In de SB3 klasse zijn er al drie inschrijvingen; Café Sport, Fakey en Transparts. In de Melges 24 klasse zien we de CaféRacer met het Clubracer team (BEL) en de We Fly van Eddy Lambert (NED) aan de start verschijnen. We verwachten nog een aantal deelnemers.

First 31.7
Bij de First 31.7 klasse hebben de Mr. Sandman en Reinier Simons met de Spetter ingeschreven, ook hier verwachten we nog inschrijvingen.

De wedstrijdbanen
De zeilwedstrijden worden in de monding van de Westerschelde, op de vlakte van de Raan gevaren. De wedstrijden voor de sportboten vinden plaats tussen Breskens en Vlissingen.

Elke dag zal er om 8.00 uur een briefing plaatsvinden voor de zeilers in de feesttent die staat op de parking van de jachthaven. Zie hiervoor de sailing instuctions op de website.

De organisatie doet er alles aan om er een geslaagd evenement van te maken.

Catering wordt verzorgd door La Vie uit Terneuzen, Qua Media uit Hilversum zorgt voor mooie film opnamen, er wordt gefotografeerd door Anusjka Martens en er zijn spetterende optredens op vrijdag en zaterdagavond in de feesttent. Op zaterdag vaart de Eendracht de haven van Breskens uit met de hoofdsponsors en hun gasten om de wedstrijden te gaan bekijken.

Er kan nog ingeschreven worden via de website, www.breskenssailing.org tot dinsdag 23 augustus, 24.00 uur.

Foto: Anusjka Martens / Objectivo

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: