Mark Neeleman met Pieter van Reeuwijk en Gerard van der Krogt Nederlands Kampioen Regenboog

Het was een bloedstollende finale zondag op het Sneekermeer. Vorig jaar op de Braassem was het Peter Peet, die met Mathieu Moerman en Ted Duyvenstijn met 1 punt voorsprong Team Neeleman tijdens de laatste race naar achter zeilde om de voorsprong zeker te stellen.

Dit jaar was het andersom nu had Team Neeleman 2 punten voorsprong bij de laatste race. Bij de start van de laatste dag stonden beide teams gelijk in punten met nog 2 races te gaan. Na een mooie pin-end start ronde Team Neeleman als eerste de boven boei en gaf het daarna niet meer weg. Team Peet werd deze race 3de. Hiermee had Neeleman genoeg voorsprong om team Peet de laatste race op te vangen en weg te brengen. En zo gebeurde.

Voor oud olympiër Mark Neeleman was dit, naast zijn internationale prijzen, zijn 16de nationale titel. Cees Nater, Haico de Boer en Roelof Kok behaalde het brons.

Regenboog

www.regenboogclub.nl
Foto door Marjan Hopmans.

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: