Open Belgisch Kampioenschap IRC tijdens 58ste Light Vessel Weekend

Light Vessel WeekendOver precies acht dagen gaat het Light Vessel weekend van start. Met een aansluiting op het Breskens Sailing Weekend is het voor de meeste schepen logistiek gemakkelijk haalbaar aangezien op vrijdagavond de start wordt gegeven vanuit Breskens. Een speciaal ingelegde bus brengt de zeilers voor de start vanuit Zeebrugge tot in Breskens.

Let wel: de busdienst is apart te reserveren via info@rbsc.be en vol is vol!

Het eerste waarschuwingssignaal zal weerklinken om 19:55 waarna de vloot een avondmanche zeilt tot in Zeebrugge. Bij aankomst worden de zeilers verwacht bij de frietkraam die zich voor de gelegenheid opstelt bij het havenkantoor.

Zaterdag en zondag hebben IRC en CR een verschillend programma.
De IRC vloot vaart windwardleewardbanen voor de kust van Knokke.
De CR schepen varen één middellange baan per dag.

De volgende klassen zijn voorzien:
1. IRC 1-2
2. IRC3
3. CR1-2
4. CR3-4-5-6

Een vlekkeloze organisatie op het water staat centraal maar er wordt ook voor de nodige ontspanning gezorgd. Na de wedstrijden op zaterdag worden de zeilers verwacht bij de tent bij Clubhouse Alberta waar de DJ het geheel opluistert.
Zoals we intussen gewend zijn staat er ook dit jaar een culinaire verwennerij op het programma.
De Alberta crew verwelkomt jullie graag maar zorg er wel voor tijdig te reserveren via info@rbsc.be .

Zondag wordt opnieuw gestreden. De CR schepen varen hun coastal terwijl de IRC schepen windwardleewardbanen zeilen.
Onmiddellijk na afloop van de laatste manche wordt iedereen dan weer verwacht in de tent bij Clubhouse Alberta voor de prijsuitreiking.

En … er staat heel wat op het spel dat weekend!
Tijdens de Light Vessel wordt het Open Belgisch Kampioenschap IRC gezeild.

Na de laatste manche zondag weten we dus wie de nieuwe belgisch kampioenen zijn in IRC1-2 en IRC3. Verder is de wedstrijd selectief voor het ONZK én voor de Trophée Gaëthan Janssens van de UNCL. Maar ook in CR zijn er heel wat gegadigden die met de Light Vessel-trofee huiswaarts willen keren en ook hier zal de strijd hevig zijn.
Kortom een belangrijk weekend voor wedstrijdzeilend Benelux!
Inschrijven via www.rbsc.be

Labels

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: