Breskens Sailing Weekend kent geen gemakkelijke eerste zeildag

Tonnerre de Breskens 3Ondanks alle windwaarschuwingen in de ochtend is van veel wind niets terecht gekomen tijdens de eerste zeildag van het Breskens Sailing Weekend. Op sommige momenten was het zelfs windstil. Voor de deelnemers en het wedstrijdcomité was het daarom geen gemakkelijke zeildag. Alle boten hebben toch de uitgestelde tijdslimiet kunnen halen.

De baan was 36 mijl lang en kon dus meetellen als de offshore wedstrijd voor het Nederlands kampioenschap IRC. Op wat gescheurde spinakers na is van grote schade geen spraken.

In de IRC 1 klasse is de eerste prijs naar de Tonnerre de Breskens 3 (Ker 46) van Piet Vroon (NED) gegaan. Door zijn enorme voorsprong op de andere boten heeft Piet Vroon ook de overall dagprijs in ontvangst mogen nemen.

In de IRC2 klasse was de eerste prijs op de openingsdag voor de J-Xcentric (J/111) van John van der Starre (NED).

In de IRC3 klasse waren er vandaag twee rivalen; De Capella van Frans Maas (NED) en de L'Esprit de Morbihan van Vincent de Vries, erg aan elkaar gewaagd, maar het duel werd uiteindelijk door Frans Maas gewonnen.

De onderlinge strijd tussen de Swan 45 boten werd vandaag gewonnen door Wisc Samantaga van Philippe Moortgat (BEL).

In de CR1-2 klasse ging de 1e prijs naar NRJ Ball van Ronald Claeys en de 1e prijs in de CR3-6 klasse was voor de Salty Dog van Rene Bollen.

Alle uitslagen via: www.breskenssailing.nl

Tekst: Brenda Verschelling
Foto: Anusjka Martens / Objectivo

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: