Tonnerre de Breskens 3, Quantum Racing en Capella Nederlands kampioen IRC

Gaastra Breskens Sailing WeekendDe wind was er niet minder op geworden op de laatste dag van het Gaastra Breskens Sailing Weekend. Vooral de Swan 45 zeiljachten kregen het zwaar te verduren met windkracht 6, Checkmate van Peter de Ridder (NED), de beste Swan 45 afgelopen drie dagen, kwam niet verder dan een 3de plek in de IRC 1. Ook in de andere klassen had men moeite om alles onder controle te houden, spinakers als zandlopers rond de voorstag was schering en inslag.

Dagprijs IRC 1
In de IRC 1 klasse was het op de laatste dag wederom de Tonnerre de Breskens 3 die de dagprijs opstreek. Veel wind en tij tegen op het kruisrak waren natuurlijk de beste omstandigheden voor de snelste boot van de vloot. In alle 6 races, inclusief de offshore wedstrijd, zeilde de Tonnerre de Breskens 3 de rest van het veld op een hoopje alsof ze slechts veldvulling waren.

Dagprijs IRC 2
In de IRC 2 klasse had de J-Xcentric (J/111) met John van der Starre (NED) niet zijn beste dag wat boothandeling betreft want de snelste IRC 2 boot maakte nochtans veel kans in deze omstandigheden. De dagprijs ging naar Quantum Racing (J/33) van Jeroen van der Velde (NED).

Dagprijs IRC 3
In de IRC 3 klasse, de Capella van Frans Maas (NED) en de L'Esprit du Morhiban van Vincent de Vries (NED) hadden na 6 mijl varen maar twee meter verschil bij de finish, dit in het voordeel van de L'Esprit du Morhiban.

De Multrashipcup werd gewonnen door Capella van Frans Maas.

Breskens Sailing Weekend Wisselprijzen:

Professor Jelle Gerritsma Trophy
Beste boot in de klasse IRC1:
Tonnerre de Breskens 3

Ricus van de Stadt Trophy
Beste boot in de klasse IRC2:
Quantum Racing

Challenge Tonnerre de Breskens
Beste boot in de klasse IRC3:
Capella

De Maas Trophy:
Beste boot in de klasse First 31.7:
Mr. Sandman

Overall prijs in de sportboten klasse:
We Fly

Nederlandse Kampioenschappen IRC

De Nederlandse kampioen IRC 3:
Capella van Frans Maas

Nederlands kampioen IRC 3: CapellaNederlands kampioen IRC 3: Capella

De Nederlandse kampioen IRC2:
Quantum Racing van Jeroen van de Velde

Nederlands kampioen IRC 2: Quantum RacingNederlands kampioen IRC 2: Quantum Racing

De Nederlandse kampioen in de IRC1:
Tonnerre de Breskens 3 van Piet Vroon

Verbondsbezem
Het Breskens Sailing Weekend is ook de laatste wedstrijd die meetelt voor de Verbondsbezem. De Verbondsbezem is in Nederland de meest prestigieuze jaarprijs voor het zeilen met kajuitzeiljachten en wordt gezeild onder de IRC handycapformule.

De Verbondsbezem punten zijn gemaakt en moeten alleen nog worden opgeteld. Houd daarvoor de website van de Noordzeeclub in de gaten: www.noordzeeclub.nl

Voor alle Breskens Sailing Weekend uitslagen: www.breskenssailing.org
Foto's: Anusjka Martens / Objectivo.nl

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: