Nederlandse matchrace zeilsters winnen vijf van de acht wedstrijden

Mandy Mulder, Annemieke Bes en Merel WitteveenDe Nederlandse matchrace zeilsters hebben in de poulefase tot nu toe vijf van de acht wedstrijden gewonnen. Morgen 4 augustus volgen de laatste drie wedstrijden in de poule. Vervolgens gaan de beste acht landen, van de twaalf deelnemers, door naar de eerste kwartfinales op zaterdag.

Mandy Mulder, Annemieke Bes en Merel Witteveen gingen vandaag alle vier wedstrijden als eerste over de meet. Maar in de laatste match van de dag werden de Nederlanders nog na de finish teruggefloten door de scheidsrechters op het water. Daarmee werd het Oranje trio de overwinning op het team van de Amerikaanse Sally Barkow ontnomen.

Annemieke Bes legt uit: “We stonden net te juichen. Gingen over de streep. De spinnakerboom was opgeborgen. Maar het mocht niet zo zijn. De jury zag het anders. Ze vonden dat wij te dichtbij de Amerikanen draaiden. Maar ik ben heel tevreden over vandaag. Het is een rare beslissing, maar je doet er niets meer aan. We hebben om uitleg gevraagd. Jammer, want op de verjaardag van Mandy hadden we wel iets beters verdiend.”

Morgen nemen de matchracers het op tegen Portugal, Zweden en Australië. Windsurfer Dorian van Rijsselberge komt morgen voor het eerst in actie.

http://www.sailing.org/london2012/2011-test-event.php

Tekst: Simon Keijzer
Foto: Thom Touw

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: