Cees van Asselt en Nolty Geijssen winnen jeugd ONK Hobie Dragoon

Cees van Asselt en Nolty GeijssenAfgelopen weekend verschenen op het ONK Hobie Cat maar liefst 17 Dragoons op de startlijn. De 10-16 jarigen braken hiermee alle records bij het junior catamaranzeilen. Na twee dagen training vooraf in prachtig weer werd het NK zelf een zware dobber. Onweer, regen en veel wind teisterden de jonge zeilers op de zee bij Noordwijk. Hierdoor waren er relatief veel DNF’s en DNS’en.

In twee dagen konden er drie wedstrijden gezeild worden, waarin de kersverse Europees Kampioenen Henri Demesmaeker en Emilie Victor grote pech hadden. Door in de derde race om te slaan en niet meer te finishen waren hun twee eerste plaatsen onvoldoende om het Spakenburgse duo Cees van Asselt/Nolty Geijssen van de eerste plaats te houden.

Het Zeeuwse duo Thomas Schouten/Esther Hillebrand pakten de tweede plaats, gevolgd door het Belgische team Thomas Cardon/Marie Demesmaeker.

Thomas Cardon en Marie Demesmaeker (BEL)Thomas Cardon en Marie Demesmaeker (BEL)

Cees van Asselt en Nolty Geijssen waren blij met hun revanche: “Dit is erg stoer. In zoveel wind en golven vinden wij het mooiste zeilen. Heel fijn dat we onze titel hebben kunnen behouden!”.

De organisator Zeilvereniging Noordwijk gaf de jeugd veel aandacht. Hun eigen jeugdprogramma is dit jaar succesvol van start gegaan met maar liefst 30 deelnemers. Voorzitter Klaas van Duin ziet de toekomst van de vereniging daarom bijzonder positief in: “Met zeilertjes uit België, Duitsland en alle hoeken van Nederland is dit Kampioenschap een nieuwe mijlpaal voor het succesvolle Nederlandse catamaranzeilen. Dit kan alleen nog maar groeien.”

Er was veel belangstelling van buitenaf voor dit Kampioenschap. De Dragoons konden tijdens de wedstrijden live gevolgd worden op www.worldtoptracking.org. Ook op het strand was er op het grote scherm veel aandacht voor deze nieuwe manier van wedstrijdzeilpromotie. Na de wedstrijden evalueerden coaches en kinderen de wedstrijden van die dag.

Meer informatie via:
www.zvnoordwijk.nl
www.wereldtopzeilen.org

Labels

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: