Ster-zeilers in de Spankerklasse tijdens het ONK

SpankerRenee Groeneveld en Marije Kampen (NED) gaan de strijd aan in de Spanker tijdens het ONK. Beiden zeilsters waren lid van de kernploeg voor de Yngling in aanloop naar de Olympische spelen in Qingdoa. Renee Groeneveld mengde zich tot voor kort ook in het matchracen met de Eliot 6M. Ze zullen het onder ander moeten gaan opnemen tegen 14- en 10-voudig Nederlands kampioenen Kees de Vries en Frans van Schellen die als team de laatste 5 jaar onverslagen zijn.

Het ONK vindt plaats in Enkhuizen op 9, 10 en 11 september en vormt het hoogtepunt van de Ster-evenementen serie. De Ster-evenemten zijn sinds 2009 een beproefd concept waarbij vier evenementen uit de kalender worden gelicht en met een eigen klassement en Sterren-aandacht meer deelname trekken. Zo varen de leiders in het klassement dit jaar met de gele-stip in het zeil a la Olypische spelen, wordt een nieuwe Kort en Smits genua verloot onder de deelnemers van alle vier de evenementen en varen er nu echte Ster-zeilers mee!

Het huidige Ster-klassement is na twee evenementen nog zeker niet bepaald. Geert Rollingsweer, Carlos Woudsema en Jim Horrevoets staan met slechts 1 punt verschil op de plaatsen 1,2 en 3. Mede door het ontbreken van Kees de Vries en Frans van Schellen tijdens het eerste Ster- evenenement in Heeg en de aflasting van het tweede Ster-evenement in Makkum wegens teveel wind, zullen er zich zeker nog meer teams gaan mengen in de strijd om het leiderschap . Het ONK belooft dan ook een verhitte strijd om de nationale titel én het Ster-klassement te gaan worden!

Voor degene die de Spanker nog niet (zo goed) kent: de Spanker is een houten 2-mans zwaardboot met spinaker en trapeze. De boot loopt hoog aan de wind en planeert zeer snel. Daarnaast heeft de boot bovengemiddelde trimmogelijkheden. Dit alles resulteert in spannende en intensieve wedstrijden, waarbij de juiste tactiek natuurlijk van groot belang blijft.

Meer informatie over het ONK vind je op www.spanker.nl. Hier is ook informatie te vinden over de mogelijkheid om zelf één of meerdere evenementen in de Spanker te zeilen.

Tekst: Hans Brockhus

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: