NAM-REM race: catamaran spektakel langs de Zandvoortse kust

NAM-REM raceHet weekend van 20 en 21 augustus staat in het teken van groot zeilspektakel langs de Zandvoortse kust. Zaterdag 20 augustus organiseert Watersport Vereniging Zandvoort de eerste keer vanuit hun nieuw gebouwde permanente clubhuis, een van de grootste catamaranraces van Nederland: de jaarlijkse NAM-REM race.

De wedstrijd is van oorsprong ontstaan uit een lange afstandsrace van Zandvoort via Noordwijk naar het REM-eiland en terug. Na het verwijderen van het REM-eiland is er als alternatief de NAM 22-boei voor Katwijk gekozen. De route hier naartoe wordt ‘be-boeid’ vanuit Katwijk. Afhankelijk van de windrichting wordt er vanuit Zandvoort, via Noordwijk en Katwijk naar de 5 kilometer uit de kust liggende NAM 22-boei, en weer terug naar Zandvoort gevaren. Gemeten langs een rechte lijn, bijna 50 kilometer. De 2-daagse van Zandvoort is voor zowel de Dart-18 als de Formule-18 een officieel klasse evenement. De wedstrijden zijn niet alleen geschikt voor de fanatieke wedstrijdzeilers, maar zeker ook voor de recreatieve catamaranzeilers die een lange afstandsrace willen neerzetten.

Omdat het hier een wedstrijd over lange afstand betreft, waarbij de zeilers ook nog een keer 5 kilometer uit de kust varen, wordt er veel aandacht besteed aan de veiligheid. De race wordt daarom begeleid door de verschillende KNRM’s en Reddingsbrigades van Katwijk, Noordwijk, Bloemendaal en Zandvoort. Vanaf het strand wordt de te varen route door de Noordwijkse en Katwijkse catamaran-verenigingen bewaakt.

De organisatie rekent bij goede zeilcondities op meer dan 100 catamarans en dat belooft een waar zeilspektakel te worden. Ook vanaf het strand is dit een uniek uitzicht met al die catamarans op het water. Nog nooit zoveel catamarans bij elkaar gezien? Kom dan kijken op zaterdag 20 augustus. Het startschot klinkt om ca. 12.00 uur ter hoogte van Holland Casino. Toegang is gratis.

Zondag 21 augustus zullen er voor de Zandvoortse kust korte baan wedstrijden in verschillende klassen worden gevaren. Op zondag zal er gestart worden om ca. 11:00 uur voor de Watersport Vereniging Zandvoort (Zuidkant Boulevard Paulus Loot, naast de Reddingsbrigade Zuid).

Deelnemers kunnen zich via een voorinschrijving op internet aanmelden via http://www.namremrace.web-log.nl.

Voor meer info zie ook: www.wvzandvoort.nl of www.namremrace.web-log.nl

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: