Nederlandse matchracers naar kwartfinale Olympisch testevenement

Nederlandse matchracersHet Nederlandse matchrace team van de Delta Lloyd kernploeg heeft zich tijdens het Olympische testevenement in Weymouth geplaatst voor de kwartfinales. Mandy Mulder, Annemieke Bes en Merel Witteveen wonnen in de poule fase acht van de 11 wedstrijden. Daarmee zijn de Nederlanders als derde geplaatst en komen ze in de kwartfinale uit tegen het Amerikaanse team van Sally Barkow, Alana O’Reilly en Elizabeth Kratzig-Burnham.

In de kwartfinales wordt de winnaar van de poule gekoppeld nummer zeven, enzovoort. Dus de Nederlanders worden gekoppeld aan de Amerikanen die zesde werden in de poulefase. Het team dat als eerste drie matches wint gaat door naar de halve finale.

Mandy Mulder was heel tevreden. “We wonnen vandaag alle drie matches. Tegen de Australiërs maakten we het wel heel erg spannend. We kregen een, in mijn ogen, onterechte penalty voor het raken van de startboei. We draaiden onze strafronde bij de laatste bovenboei, lagen vijf bootlengtes achter en wisten toch te winnen. We gingen zoveel harder voor de wind. Zij werden nerveus. Echt een mooie overwinning en ontlading op de finishlijn.”

“Nu tegen de Amerikanen in de kwart finale. In de poulewedstrijd gingen we als eerste over de streep, maar die overwinning werd ons door de jury ontnomen. Wij hebben ons daarbij neergelegd maar dat kunnen we nu even rechtzetten. Wij hebben de eerste klap dus al uitgedeeld. Maar het zal niet eenvoudig worden, alle eerste zes teams zijn enorm aan elkaar gewaagd.”

Uitslag poulefase
1 Rusland 9 overwinningen
2 Finland 9 overwinningen
3 Nederland 8 overwinningen
4 Engeland 8 overwinningen
5 Frankrijk 7 overwinningen
6 USA 7 overwinningen
7 SWE 4 overwinningen
8 AUS 4 overwinningen

www.sailing.org/london2012/2011-test-event.php

Tekst: Simon Keijzer
Fotograaf: Richard Langdon

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: