Winsome wint openingswedstrijd Cowes Week 2011

WinsomeDe bijna 40 jaar oude Sparkman and Stephen's 41 van Harry J Heijst (NED) presteert het weer om roet in het eten te gooien van een veld veel jonger geweld bestaande uit Figaro's, J/97's, J/92's, X-Yachts en een Corby 30. De 'Winsome' won de Cowes Week openingswedstrijd op 6 augustus in de IRC klasse 5 na 3 uur zeilen met iets minder dan 3 minuten voorsprong (berekende tijd).

Hoe presteren de andere Benelux-deelnemers?

In IRC klasse 0, de grootste en snelste boten, zeilde gisteren de hemelblauwe Ker 46 'Tonnerre de Breskens' (NED) van Piet Vroon een magere 6de plek op negen deelnemers.

In IRC klasse 1 zagen we zeer verrassend de King 40 'Weerga' (NED) van Wessel Liezenga op een 7de plek met slechts 6 seconden voorsprong op de Grand Soleil 46 'Antilope' met Volvo Ocean race veteraan Bouwe Bekking (NED) als coach en tacticus aan boord.

In IRC klasse 2 scoorde de J/111 'J-Xcentric' (NED) van John van der Starre een 4de plek. Een goede basis om de week te starten als je het mij vraagt. Volgens het zopas ontvangen persbericht zou er vandaag meer wind zijn waardoor de Grand Soleil 43 'Artemis' met bijna dezelfde handycap maar met een langere waterlijn duidelijk in het voordeel is. We zullen zien.
De Grand Soleil 40 'Grand Slam' (NED) van Hans Keverling Buisman zeilde ook niet onverdienstelijk in een veld van 29 boten en scoorde een 7de plek. De Salona 45 'Popov' van Hans Tak volgt met een 8ste plaats.

In IRC klasse 3 zien we in de uitslag de eerste Benelux deelnemer pas op zestiende plek: de Dehler 39 'Griel' (NED) van Robert Jockin. De Belgische A-35 'Tontin' van Borghijs Ronsyn zeilde een 18de en de Baltic 45 DP 'Beluga' (NED) van Floris Ingen Housz sluit de Benelux rangen met een 28ste plek.

In IRC klasse 4 zien de Stern 33 'A-Boen' (NED) van Johan Bol de Benelux-lijst aanvoeren met een zevende plaats. De nieuwe First 35 'Rebellion' (NED) en iets oudere First 36.7 'Windveer' (NED) volgen respectievelijk op een 21ste en 22ste plek.

www.cowesweek.co.uk
Fotograaf: Rick Tomlinson / Aberdeen Asset Management Cowes Week

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: