Twee zeilers gered na aanvaring met supertanker tijdens Cowes Week (video)

AtalantaOp de eerste wedstrijddag van de Cowes Week 2011 regatta moesten twee zeilers gered worden nadat hun zeiljacht Atalanta (Corby 33), geschipperd door Roly Wilson (IRL), in aanvaring kwam met de supertanker Hanne Knutsen. Atalanta, die volgens de crewlist negen bemanningsleden aan boord heeft, haakte met zijn tuig achter het anker van de mastodont (zie video).

De kracht van de botsing was zo groot dat twee bemanningsleden over boord werden geslagen. Ze werden alle twee opgepikt door een reddingsboot en een 'coastguard patrol' boot van Southamptom.
Een bemanningslid werd naar het St Mary's ziekenhuis gebracht op het eiland Wight met een hoofdletsel.

De Noorse supertanker, 124.000 ton zwaar en 870 voet lang, ondervond geen hinder van deze calamiteit en kon zijn tocht naar de olieraffinaderij Fawley in Southamptom verderzetten.

De wedstrijdorganisatie heeft de wedstrijd (IRC klasse 4) waarin Atalante zeilde laten doorgaan zoals normaal. Een officieel onderzoek door de autoriteiten volgt.

Labels

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 wedstrijden met zeegaande zeiljachten, is stichter van ClubRacer en begeleidt bedrijven met hun Data-driven Digitale Marketing, Content Marketing, en E-commerce optimalisaties met zijn Digital Marketing Agency Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en werd in 2004 met het ClubRacer zeilteam door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: