Michel Kleinjans & Co net niet op het podium in Mondial Class 40

Roaring Forty 2In het Zuidbretoense Bénodet ging van 7 tot 11 september het wereldkampioenschap Class 40 door. Na een opgemerkte prestatie in de Fastnet Race, en de bekendmaking dat de Roaring Forty 2 niet aan de Global Ocean Race 2011 deelneemt, was dit evenement voor Michel Kleinjans een leuke kans om zijn nieuwste telg uit de Farr-stal aan een ruim -en voornamelijk Frans- publiek te showen.

Na dag één stond de Roaring Forty 2 met een 5de en 7de plek toch in de kopgroep van het 17 boten sterke veld. Het werd duidelijk dat er weinig kruid zou opgewassen zijn tegen de Tales Espagne van Gonzalo Botin (winnaar van de Mondial Class 40 in 2010) en de Jack in the Box van Alois Claquin, die er met een schare Olympische zeilers aan boord een ware demonstratie hadden van gemaakt.

Op dag twee strooide het weer roet in het eten, en werd er slechts één manche gezeild in een dichte mist. De Comiris Elior Santé (een Lombard 2009) kwam als eerste uit de mist tevoorschijn en graaide de meeste punten mee in de klassering. De Tales Espagne werd tweede en de Jack in the Box derde. Michel legde beslag op de vierde plek.

Op vrijdag gunde de bemanning van de Jack in the Box de concurrentie geen stuk van de taart: ze wonnen beide manches. Door ook op zondag met alle pluimen te gaan lopen, was het voor de tegenstand enkel hopen op materiaalbreuk en opgave om Alois Claquin en de zijnen nog van de Class40-troon te stoten.

Wat de tegenstand echter ook probeerde, de Jack in the Box (van de tekentafel van Sam Manuard) won vlotjes de zevende en laatste manche en mag zich een jaar lang wereldkampioen noemen. De Tales Espagne werd tweede in de rangschikking, de Comiris Elior Santé derde.

Michel Kleinjans, die ondermeer Ian Wittevrongel en Roeland Franssens aan boord had, zeilde zijn Roaring Forty met een score van 5-7-4-6-3-4 naar een goede vierde plaats, op 4 punten van het podium.

http://championnatdumonde-class40-2011.com (unisono in het Frans)

Foto © Mondial Class40 2011

Auteur:

  • Bert J.

    Van zeescout tot zeiler, van stil toeschouwer tot actief verslaggever. Even met een kwarttonner, dan rasecht en fanatiek halftonnen. Nu prinselijk op de leukste one tonner van 't Stad. 

Voor u geselecteerd: