Nederlands kampioenschap Melges 24 preview

Melges 24Eindelijk is het zo ver. 17 jaar na de lancering van de Melges 24 in Amerika, vindt op 23-25 september aanstaande het eerste open Nederlands Kampioenschap van de Dutch Melges 24 Class Association plaats. Het evenement wordt verzeild voor de kust van Medemblik, dat in 2013 ook het decor zal zijn van de EK Melges 24. De organisatie is in handen van WSV Bestevaer.

Een kleine 20 deelnemers uit 4 landen hebben zich al aangemeld. Naast de Nederlanders vinden we Engelsen, Duitsers en een team uit Eestland terug op de deelnemerslijst. In 10 wedstrijden zal uitgemaakt worden wie de eerste Nederlandse titel mee naar huis mag nemen.

"We zijn er trots op dat we twee jaar na de introductie van deze klasse in Nederland al een volwaardige Melges 24 klassen-organisatie hebben en een kampioenschap kunnen realiseren." Aldus Frank Lieve en Jeroen Baggerman namens de DMCA. "De klasse groeit gestaag en is al 17 booteigenaren rijk. De groei is boven verwachting. Bij de start van dit initiatief maakten we een voorzichtige schatting van 10 booteigenaren na 3 jaar. Daar zitten we nu dus flink boven. Voor het einde van het jaar denken we nog 2 teams te kunnen verwelkomen en streven we er naar om op 20 booteigenaren uit te komen. Als klasse hebben we nu een mooie basis en merken we dat de aantrekkingskracht aan het toenemen is."

Meer informatie is te vinden op www.melges24klasse.nl en www.melges24blog.nl

Labels

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: