Nederlanders winnen eerste 5 matches ISAF Nations Cup Finale

ISAF Nations CupOp de eerste dag van de Nations Cup finale in Sheboygan, Wisconsin, USA deed het Nederlandse matchrace team goede zaken, Op Lake Michigan, het strijdtoneel van deze finale, wonnen Mandy Mulder, Shannen Marck en Merel Witteveen de eerste vijf matches van de poulefase (round robin).

Winnaar van de 2009 Nations Cup Claire Leroy (FRA), en het team van de Braziliaanse Julianna Senfft wonnen ook beide vijf van de vijf.

Deze Round Robin wordt vandaag 15 september afgerond. De beste drie teams gaan direct door naar de halve finales. De laatste halve finalist wordt bepaald aan de hand van een repechage (herkansingspoule) met de teams die vierde tot zevende eindigen Round Robin.

Dit meldt het trio op hun eigen website www.matchraceteam.nl

“Er stonden vandaag 5 races voor ons op het programma: Zuid Afrika (RSA), Canada (CAN), China (CHN), Australië (AUS) en Polen (POL). Om half 10 stond er een lekkere maar zeer frisse wind uit het noorden, ideale condities om in te matchracen. We gingen vlot van start met twee goede races tegen RSA en CAN. Het Chinese team maakte het ons moeilijker en lag voor bij de bovenboei. Door beter om te gaan met de veranderlijke condities gingen we haar voorbij in het tweede kruisrak. De laatste twee races hebben we goed gevaren en konden we telkens een beetje uitlopen.”

www.sailing.org/nations-cup.php
www.nationscup2011.org

Tekst: Simon Keijzer

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: