Matchrace team Nederlandse Kernploeg naar halve finales ISAF Nations Cup

Matchrace team Nederlandse KernploegEr stond op 15 september vier races op het programma tijdens de ISAF Nations Cup in Sheboygan, USA. Het Nederlandse matchrace team van Mandy Mulder, Shannen Marck en Merel Witteveen plaatste zich met een top drie resultaat in de round robin (voorronde) voor de halve finales. Nummers vier tot en met zeven moeten vandaag 16 september in de herkansingsronde vechten voor de laatste plaats in de halve finale.

De zeilsters van de Nederlandse kernploeg waren na drie races op 15 september al zeker van een plek in de halve finale. De instabiele wind op Lake Michigan nam gedurende de dag steeds meer af tot ongeveer 5 knopen. Nederland won van Frankrijk en Portugal, van de Brazilianen en Amerikanen werd verloren.

“Morgen [vrijdag 16 september] staan er voor ons geen races op het programma, nummer 4 t/m 7 zullen gaan strijden om de laatst beschikbare plaats in de halve finale. Op zaterdag zijn wij weer aan de beurt. Het Australische team heeft de voorrondes gewonnen en mag daardoor haar tegenstander voor de halve finale kiezen. Wij verwachten dat wij de halve finale tegen het Franse team zullen varen,” schrijft het matchrace team op hun website www.matraceteam.nl

Coach Mikael Lundh had een compliment voor zijn zeilsters. “ Mandy, Shannen en Merel wisten heel goed hun vorm vast te houden. Ze stelden hun halve finale positie zeker in de onvoorspelbare en afstervende wind. Voor zaterdag wordt betere en meer stabiele wind voorspeld.”

www.sailing.org/nations-cup.php
www.nationscup2011.org

Tekst: Simon Keijzer

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: