Lender, Jaralella en High Spirit zijn de CR-kampioenen van 2011

LenderAfgelopen zaterdag gaven dezelfde 18 boten als 7 dagen geleden elkaar weer rendez-vous aan het Westerstaketsel van Blankenberge. Ze moesten even op de start wachten, want de zowel de zandhomp binnen als die net buiten de geul verhinderden de vrije doorvaart voor meerdere diepstekende deelnemers.

Voor deze vierde en laatste race van de CR-Trofee tekenden zaterdag ook de wind, de regen en een sterke vloedstroom present. Allemaal ingrediënten voor een perfecte nazomer-zeezeilwedstrijd.

Tijdens de ochtendbriefing kregen de deelnemers elk de baanbeschrijving van de dag in de handen gestopt. Een leuk maar weinig tactisch parcours rond de in dit grijze weer af en toe weinig zichtbare Blankenbergse tonnen. Dat heet dan ‘thuisvoordeel’ voor sommigen.

Na iets minder dan drie uur varen werd de Camelot afgevlagd als eerste finisher van de kleine schepen uit de CR 5-6 klasse. De Jokken en de Bolero vervolledigden het podium. De Wittevrongels lagen met hun Jaralella dan al een half uur binnen. Zij bleken heer en meester in de CR 3-4. De karrenvracht goede wil op de Kziena en de Tesse kon daar niets tegen in brengen.

De schepen in de CR 1-2 kregen een iets langer parcours voorgeschoteld. Op de Lender keek niemand om, en de X-41 stormde rond de boeien in minder dan 3 uur tijd. De Andiamo en de Prince de Pétarcq werden respectievelijk 2de en 3de. Hoe graag ze op de Andiamo in het tweede rak ook hadden willen spinnakeren, daar had Domien een stokje voor gestoken. Cowboy Laurent kreeg pas na vele worpen de spival terug binnenboord.

In het algemeen klassement van de CR 1-2 prijkt de Lender bovenaan, Andiamo en Tom volgen op enige afstand. De Jaralella kreeg met 3 zeges en 1 opgave de hoofdprijs in de CR 3-4, vóór de Kziena en de Tesse.

Dankzij zijn goede uitslag in de laatste wedstrijd klom de Jokken 3 van François de Maersschalk in de einduitslag op naar de tweede plaats. De oude krijger moest evenwel de duimen leggen voor een ander Blankenbergs zeilmonument: de High Spirit.

We hebben ons goed geamuseerd, goede en slechte starts genomen, hier en daar het één en het ander geleerd. De organisatie had het goed voor mekaar, de banen waren perfecte CR-banen, niet te moeilijk dus zodat iedereen kon volgen.

Met zijn 10 deelnemers was de kleine CR 5-6 vloot het beste vertegenwoordigd. Dat er volgend jaar absoluut méér deelnemers moeten zijn, staat als een paal boven water. Hoe die dan allemaal warm gemaakt en/of gevonden moeten worden, dat is het winterhuiswerk van de Blankenbergse yacht clubs…

Forum: www.clubracer.be/zeilforum/threads/1529-CR-Trophy-Blankenberge

Labels

Auteur:

  • Bert J.

    Van zeescout tot zeiler, van stil toeschouwer tot actief verslaggever. Even met een kwarttonner, dan rasecht en fanatiek halftonnen. Nu prinselijk op de leukste one tonner van 't Stad. 

Voor u geselecteerd: