Ontknoping van de Nederlandse kampioenschappen in Medemblik

Nederlandse kampioenschappen in MedemblikZondag 18 september was de ontknoping van de Delta Lloyd Open Dutch Championships in Medemblik. Meerdere leden van de Nederlandse Kernploeg maakten kans op de Nederlandse titel, hoewel er natuurlijk eerst nog gepresteerd moest worden voor de medailles uitgereikt zouden worden. En dat bleek niet in iedere klasse even eenvoudig...

Laser Standard
In de Laser-klasse begon de dag zeer spannend met drie man strijdend om de medailles met slechts enkele punten onderling verschil. In de prijzen vielen ze uiteindelijk alle drie, maar in een andere volgorde dan verwacht. Douwe Broekens wist in de eerste race van de dag al een punt goed te maken ten opzichte van koploper Rutger van Schaardenburg en met een overwinning in race twee van vandaag zelfs de overall winst naar zich toe te trekken. Van Schaardenburg ging in die laatste race nog het gevecht aan met Nicholas Heiner om plek twee, maar moest zijn tegenstander voor laten gaan en zich tevreden stellen met het brons.

470
De broers Sven en Kalle Coster wisten hun goede vorm op de laatste dag vol te houden en het Nederlands kampioenschap bij de mannen in de 470-klasse binnen te slepen. Bij de vrouwen gaan Lobke Berkhout en Lisa Westerhof met het goud aan de haal.

Sonar
Kernploegzeilers Udo Hessels, Marcel van Veen en Mischa Rossen verdedigden de Nederlandse eer met succes tegen Noorse en Britse aanvallen en winnen het goud in de Sonar-klasse.

Laser Radial
Clair Blom wordt Nederlands kampioen bij de vrouwen in de Laser Radial-klasse, terwijl bij de mannen het podium door Belgen werd gevuld. Sam Vandormael ging er met het goud vandoor.

Finn
Pieter Jan Postma vult zijn erelijst dit weekend met louter eerste en tweede plekken en wint dan ook met overtuiging het Nederlands kampioenschap in de Finn-klasse.

49-er
Sander de Kok/Pieter Nijsse winnen de Nederlandse titel in de 49-er klasse.

F18
De Nederlandse titel in de F18-klasse wordt overtuigend gewonnen door Gunnar Larsen en Sam Frank.

Star
Marc Blees en Joost winnen het goud in de Star-klasse.

J22
Eelco Blok, Bart Snel en Niels Blok worden Nederlands kampioen in de J22-klasse.

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: