Nederlands Studenten Kampioenschap Zeilen groter dan ooit

Nederlands Studenten Kampioenschap ZeilenKomend weekend (1-2 oktober 2011) is het weer tijd voor het Nederlands Studenten Kampioenschap Zeilen (individueel). Deze editie wordt door leden van de Groninger Studentenzeilvereniging Mayday georganiseerd. Een recordaantal van maar liefst 68 teams heeft zich dit jaar ingeschreven voor het evenement. Dit maakt deze editie de grootste tot nu toe en tevens het grootste studenten zeilevenementen van ons land.

Dat er nu maar liefst 204 studenten, veelal lid bij een van de Nederlandse studenten zeilverenigingen, meedoen was voor de organisatie een verrassing. Voorzitter van het NSK Zeilen bestuur 2011 David Deijmann zegt: “Er wilden veel meer teams meedoen dan we hadden verwacht. Eigenlijk was er slechts ruimte voor 60 teams, zodat we veel mensen teleur zouden moeten stellen. Nadat we hard aan het werk zijn gegaan om meer boten en slaapplaatsen te creëren, is het gelukt nog acht extra plaatsen vrij te maken.”
 
Het Nederlands Studenten Kampioenschap wordt elk jaar georganiseerd in Heeg. De deelnemers worden ontvangen in Stayokay 'It Beaken' en er wordt gevaren in polyvalken van Ottenhome. Deijmann: “Studenten hebben vaak zelf geen boot waarmee ze aan wedstrijden mee kunnen doen. Doordat het bestuur alles regelt voor deelname aan de wedstrijd is het een aantrekkelijk evenement voor studenten."
 
De wedstrijd bestaat uit vijf races in poules. Na drie wedstrijden wordt er een splitsing gemaakt in een gold- en silverfleet. Volgens wedstrijdcommissaris Roos Anneveldt is deze splitsing niet meer dan logisch: “Natuurlijk doen er veel echte wedstrijdzeilers mee aan het evenement, maar er zijn ook veel teams van meer recreatieve zeilers die meedoen aan de wedstrijd. Op deze manier kan iedereen op zijn eigen niveau mooie wedstrijden varen.”
 
Natuurlijk worden er niet alleen wedstrijden gevaren, ook het programma op de wal is goed gevuld: diverse DJ’s en de band Mr. Wallace zorgen voor een mooi avondprogramma.
 
Meer informatie over het Nederlands Studenten Kampioenschap Zeilen vind je op www.nskzeilen.nl

Tekst: Auke Barske

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: