Henk Plaatje doet een boekje open... in Colijnsplaat

Henk PlaatjeDe Wedstrijdreglementen… hoe dikwijls wordt daar na een zeilwedstrijdje niet over gepalaverd? Op de boot, op de steigers, of aan de bar van de Yachtclub. Ook na barre winterwedstrijden durven de gemoederen als eens oplaaien. Daarom nodigde de evenementencommissie van de WSVNB te Colijnsplaat vrijdag a.s. Henk Plaatje uit. Henk is een ‘international judge’ van de ISAF, dus wel iemand die met kennis van zaken mag spreken.

Henk gaat het in de club hebben over ‘het wedstrijdreglement’. Hij schreef daar zelfs een boek over: "Het regelschrift", dat we graag willen beschouwen als de beknopte bijbel voor (Nederlandskundige) wedstrijdzeilers. Alles wat u over dit onderwerp wou weten, maar waarvoor u te bang was het te vragen, gaat Henk nu vrijdag deskundig uit de doeken doen.

Hoe zitten de regels in elkaar? Wat is de essentie en wat moeten we weten? Welke zijn de procedures bij de start? Hoe zit dat met de voorrangsregels… Natuurlijk kan u na de lezing al uw vragen (met betrekking tot het onderwerp…) op tafel gooien.

Deelname aan deze lezing is gratis, net als de bitterballen tijdens de pauze. Jacolien en Kees verwelkomen jullie al vanaf 16u00, Henk plaatje begint er aan rond 20u30.

Laat ons dan hopen dat we al die verse kennis op zaterdag kunnen gebruiken tijdens de eerste Goofy race van het seizoen. Er wordt mooi weer voorspeld, en Kees looft naar we hebben horen zeggen een prijs uit aan de mooiste Goofy-bikini…

Test je kennis: www.plaatje.info
WSVNB: www.wsvnb.nl

Auteur:

  • Bert J.

    Van zeescout tot zeiler, van stil toeschouwer tot actief verslaggever. Even met een kwarttonner, dan rasecht en fanatiek halftonnen. Nu prinselijk op de leukste one tonner van 't Stad. 

Voor u geselecteerd: