Olympisch matchrace team aanwezig bij Nederlands Club Kampioenschap

Olympisch matchrace teamTijdens de finales van het komende Nederlands Kampioenschap voor Verenigingsteams (NCK Teamzeilen) op 15 & 16 Oktober in de Rotterdamse Maashaven, zullen de dames van het Nederlandse Olympische Matchrace team zich officieel aan het publiek presenteren.

Merel Witteveen, Mandy Mulder, Lieske Wierenga , Mijke Lievens, Annemiek Bekkering en Shannen Marck zullen niet alleen op de kant te zien zijn maar varen ook actief mee, dit keer niet voor de Nationale ploeg maar tegen elkaar in dienst van hun eigen vereniging.

Zo zal Mandy uitkomen voor WV Braassemermeer (winnaar in 2009) en Merel voor KR&ZV de Maas (3e in 2010). Daarnaast zullen de dames nog een aantal demonstraties geven in hun eigen boten die ook voor de Spelen in het Zuid-Engelse Weymouth worden ingezet.

Meer informatie over het Dames Matchrace Team is te vinden op www. matchraceteam.nl Het NCK Teamzeilen wordt mede georganiseerd door Stichting World Port Sail. Meer informatie over het kampioenschap en actuele uitslagen zijn te vinden op www.stichtingworldportsail.nl

De eerste ronde van het kampioenschap wordt overigens al dit weekeinde in Lelystad verzeild. Net buiten de Bataviahaven komen de eerste 12 verenigingen in actie om de strijd om de Silverfleet bokaal. De beste 8 verenigingen gaan door naar de Gold fleet in Rotterdam.

De eindrondes van het Nederlands Club Kampioenschap zijn vrij toegankelijk voor het publiek.

Tekst en foto: J.M. Dutilh

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: