Weerbericht Goofies Race - oktober 2011

Weerbericht Goofies RaceDe Europese nazomer blijft maar duren (in de Verenigde Staten spreekt men van een “Indian Summer”, hier in de lage landen wordt van een “oudewijvenzomer” gesproken, het is maar wat je verkiest natuurlijk). De zon zal morgen tijdens de eerste Goofies Race van het nieuwe seizoen overvloedig aanwezig zijn. Enkel de wind laat het wat afweten en het zal wachten zijn tot de thermiek zich instelt.

Algemene synoptische situatie
Het hogedrukgebied met kern boven Centraal-Europa verandert tot zondag weinig van plaats en behoudt zijn ijzeren greep op ons weerbeeld.

Weerbeeld
Na het opruimen van het ochtendgrijs, bestaande uit nevel en enkele lokale mistbanken, wordt het een zonovergoten dag.

Zichtbaarheid
’s Morgens matig tot slecht door verspreide nevel of een lokale mistbank, geleidelijk verbeterend in de loop van de dag tot matig à goed zicht.

Temperatuur
Maxima rond een zomerse 25°C.

Wind
In de voormiddag staat een zwakke zuidelijke en later zuidoostelijke stroming. Net voor de middag gaat de wind er uit. Na de middag ontwikkelt zich thermiek. De wind draait helemaal naar NO en wordt ietsje stabieler.

06 utc: Z 4-6 kt
09 utc: ZO 1-3 kt.
12 utc : NNO 4-6 kt.
15 utc : NO 5-8 kt.
18 utc : NO 7-9 kt.

Rukwinden
Niet van toepassing.

Weerbericht Goofies Race - oktober 2011

Auteur:

  • Fritz Buyl

    Is professioneel meteoroloog verbonden als hydro-meteoroloog aan het KMI (OMS) en Weather4expeditions. Routeerde onder meer de solo zeilers Peter Laureyssens, Bert Bossyns en Michel Kleinjans. Begeleidde daarnaast de expedities "In the wake of the Belgica" en "Antarctic Ice"van Dixie Dancercoer en"Beagle: in het kielzog van Darwin" van Canvas/VPRO.

Voor u geselecteerd: