Matchracers Nederlandse Kernploeg in ISAF Nation’s cup finale

Matchracers Nederlandse KernploegVan 13 tot en met 18 september vertegenwoordigen Mandy Mulder, Merel Witteveen en Shannnen Marck Nederland tijdens de finales van de ISAF Nations Cup, in Sheboygan Lake Michigan. De ISAF Nations Cup is een internationaal matchrace evenement en distilleert het beste land uit zeven regio's.

Nederland plaatste zich als winnaar van regio Europa II. Dit was de verdienste van het team van Annemiek Bekkering, Froukje Feenstra, Mijke Lievens en Shannen Marck, die in Polen in juni van dit jaar de kwalificatie zeker stelden. Bekkering en Lievens maken beide deel uit van de Delta Lloyd Kernploeg. Dit duo werd tijdens deze voorrondes versterkt met de twee zeilers uit de Talentploeg van het Watersportverbond.

ISAF Nations Cup is een internationaal evenement om het beste land aan te wijzen in match racen en om de het match racen in het algemeen te promoten. De voorrondes van de ISAF Nations Cup werden gehouden in zeven regio’s van maart tot juli 2011.

Het evenement voor de vrouwen wordt in de Olympische Elliott klasse gezeild en is dus tevens een belangrijke test de matchracers van de Delta Lloyd Kernploeg onderweg naar London 2012. In deze Elliott wordt gezeild door teams van drie vrouwen.

Shannen Marck is door matchrace coach Mikael Lundh geselecteerd voor deze finales samen met de meer ervaren Mulder en Witteveen.

Favoriet is het team van tweevoudig Nation’s Cup winnaar Claire Leroy (FRA) die vierde staat op de ISAF Match race ranking.
Titelverdediger: Claire Leroy (FRA)
Gastland: Genevieve Tulloch (USA)
Zuid Amerika - Juliana Senfft (BRA)
Europa II - Mandy Mulder (DEN)
Wild Card - Rita Goncalves (POR)
Oceania - Olivia Price (AUS)
Europa I - Katarzyna Pie (POL)
Azie - Ru Wang - (CHN)
Afrika - Dominique Provoyeur (RSA)
Noord America - Sharon Ferris-Choat (CAN)

www.nationscup2011.org
Tekst: Simon Keijzer

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: