Winterserie Drimmelen 2011-2012 preview

Cork 1720WSV Biesbosch organiseert voor de 36ste keer de winterserie vanuit Drimmelen. In samenwerking de sponsors wordt er een zeilevenement van formaat neergezet waarbij de strijd op het water gecombineerd wordt met een gezellige apres sail. Toeschouwers kunnen de wedstrijden op de voet volgen vanaf een rondvaartboot op het wedstrijdwater. Ook dit winterseizoen maakt iedereen weer kans om een laminaat zeil te winnen.

Er wordt gestreden in de klassen ORC, J-22, Cork 1720, Sportboot en ongemeten jachten. Eenheidsklassen (kielboot) zijn van harte welkom en krijgen een eigen start vanaf 5 inschrijvingen.

Reddingsvest verplicht
Veiligheid heeft prioriteit bij de organisatie en alle deelnemers zijn verplicht een reddingsvest te dragen. Op het water is de reddingsbrigade Dordrecht aanwezig, geassisteerd door een drietal volgschepen en onder de strakke leiding van coördinator Maarten Koese.

Tactisch spel met vele windshifts en stroming
Drimmelen is gelegen in het watersportgebied van Brabant en vormt de poort tot de Biesbosch. De wedstrijden worden verzeild op rivier de Amer, Hollands Diep en Merwede. Gevarieerd wedstrijdwater waarbij de zeilers optimaal gebruik moeten maken van tactiek, windshifts & stroming.

Kalender Winterserie Drimmelen 2011 - 2012:

29 oktober - registratie 17:00 - 19:00 uur
30 oktober - wedstrijd-1, registratie 09.00 uur, palaver 10.00 uur
20 november - wedstrijd-2, palaver 10.30 uur
18 december - wedstrijd-3, palaver 10.30 uur
15 januari - wedstrijd-4, palaver 10.30 uur
5 februari - wedstrijd-5, palaver 10.30 uur
4 maart - wedstrijd-6, palaver 10.30 uur
25 maart - wedstrijd-7, palaver 10.30 uur en prijsuitreiking

Kortom weer een topevenement waar gezonde competitie in een prima organisatie samen gaan met de echte WSV de Biesbosch gezelligheid. U bent van harte welkom als topzeiler of als recreatie wedstrijdzeiler, we hebben voor iedereen een mooie competitie klaar staan. Hier gaat de kersverse IRC Kampioen van Nederland de strijd aan met de lokale winnaar van wedstrijden in Zeeland, Den Bosch, Gorinchem en Scheveningen.

Toeschouwersboot
Net als afgelopen jaar zal een boot voor de toeschouwers op de baan aanwezig zijn op 30 oktober, 18 december en 25 maart.

Iedereen maakt weer kans op een laminaat zeil
Alle deelnemende teams maken dit jaar kans op het laminaat zeil te winnen t.w.v. van 2.000,- Euro geschonken door zeilmakerij.com

Meer: www.clubracer.be/wedstrijdkalender/winterserie-drimmelen

Tekst: Tjerk van Loenhout
Foto: Sandra Smulders

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: