Abu Dhabi Ocean Racing wint de in-port race op thuiswater (video)

Abu Dhabi Ocean RacingAbu Dhabi Ocean Racing scoorde vandaag een indrukwekkende overwinning op thuiswater. Ian Walker, Abu Dhabi's schipper, zeilde een foutloos parcours rond de acht zeemijl lange baan en won met 57 minuten en 51 seconden voorsprong op Groupama, de nummer twee. Camper met het Emirates Team New Zealand finishte op een derde plaats. Puma Ocean Racing kwam als vierde over de lijn en Team Telefónica, de Volvo Ocean Race klassementsleider, finishte als laatste.

Ian Walker, twee keer een Olympisch zilveren medaillewinnaar voor Groot-Brittannië, kreeg vandaag het gezelschap van Prins Andrew en Sheikh Shakhboot bin Nahyan bin Mubarak Al Nahyan (what's in a name?).

Voor Ian Walker is deze overwinning een goede opsteker voor het team omdat ze na de tweede etappe van de Volvo Ocean Race als laatste arriveerden in Abu Dhabi. Ian was dus bereid om risico's te nemen om deze in-port race te winnen.

Ian Walker: “We knew if we could win it would be very special for everyone.”
“We’re involved in a nine-month odyssey around the world but today is the most important day for Abu Dhabi. We have never seen this many boats out on the water to watch racing, and there are lots of people out who are new to sailing. Right now all they are seeing is their country flag being waved. It’s a real thrill for that to happen.”

Voor wie de live uitzending gemist heeft van de Etihad Airways In-Port Race in Abu Dhabi:

Resultaten Etihad Airways in-port race:
1. Abu Dhabi Ocean Racing – 57 minutes 51 seconds – 6 punten
2. Groupama sailing team  -- 58:48 – 5 punten
3. CAMPER with Emirates Team New Zealand – 60:47 – 4 punten
4. PUMA Ocean Racing powered by BERG – 62:22 – 3 punten
5. Team Telefónica – 62:47 –  2 punten

Overall:
1. Team Telefónica 68 punten
2. CAMPER with Emirates Team New Zealand 62 punten
3. Groupama sailing team 47 punten
4. PUMA Ocean Racing powered by BERG 31 punten
5. Abu Dhabi Ocean Racing 25 punten
6. Team Sanya 4* punten

www.volvooceanrace.com

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: