First 31.7 klasse start het nieuwe jaar alvast met goede voornemens

First 31.7In het zonet ontvangen persbericht van de First 31.7 klassenorganisatie lezen we dat er in 2012 heel wat sportieve activiteiten en een gevarieerd programma gepland staan. Voor diegene die het nog niet wisten is de First 31.7 klasse de grootste eenheidsklasse voor kajuitzeiljachten in Nederland.

Wat staat er allemaal in de planning?

Men gaat gewoon verder met de winterseries op de Grevelingen. Dit jaar hebben ze terug een competitief veld samengebracht.

Op 26 februari organiseren ze de 3de trainingsstage. De twee vorige edities in november kenden een ongehoord succes en kregen een héél positieve feedback. Op deze manier wil men binnen de klasse kennis delen zodat iedereen een groeiende curve kent en waardoor de onderlinge verschillen steeds kleiner worden.

De Algemene ledenvergadering gaat ook door op 26 februari na de trainingsstage en dit om 17u in de Bateau op Port Zélande. De klassenorganisatie biedt daarna alle leden een klassenborrel aan.

In maart gaat men terug matchracen. Dit blijkt de twee vorige jaren telkens een super leuk georganiseerde dag te zijn, geleid door de organisatie van de Grevelingen wintercup. De datum hiervoor wordt zo snel mogelijk bekend gemaakt. Het spektakel is te volgen vanop de wal.

De wedstrijdkalender waar men naar streeft om zoveel mogelijk afzonderlijke klassementen te verwezenlijken:

  • Van Uden Reco Cup Stellendam
  • 50 mijls dualhanded Flevo Marina Lelystad
  • NorthSea Regatta Scheveningen (start met de ORC3 met daarbij een afzonderlijk klassement voor First 31.7)
  • 40 mijl van Bru Bruinisse
  • Breskens weekend met als voorkeur op vrijdag een dualhanded, op zaterdag en zondag de normale wedstrijden met bemanning
  • Antwerp Race
  • Winterseries Grevelingen met het eerste weekend het ONK 2012

Om de grootste slaagkans te hebben om een geldig ONK te kunnen organiseren (min 12 boten aan de start) wil men tijdens het eerste weekend up wind down wind series zeilen. Men gaat de onderhandelingen opstarten met de Grevelingen organisatie om dit mogelijk te maken. Voorwaarde is natuurlijk dat dit niet samenvalt met de Antwerp Race op 13 oktober.

Labels

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: