TP52 klasse maakt 2012 plannen bekend

  • Author: Ice
    Date: ma, 23/01/2012 - 13:45
    Tags:

TP52Het World Sailing Management (WSM), de organisators van het MedCup zeilcircuit, maakte op 6 december 2011 bekend dat ze de handdoek in de ring smeten wegens de de economische en financiële crisis die over de wereld raast. Ondertussen hebben de leden van de TP52 klasse niet stil gezeten om het voortbestaan van hun racecircuit te verzekeren. Tijdens de Quantum Key West Race Week hebben een aantal meetings plaats gevonden en zijn de plannen voor het TP52 2012 seizoen bekend gemaakt.

Rob Weiland, de TP52 klasse voorzitter, vertelt ons dat er een management groep gestart wordt die verantwoordelijk wordt voor: wedstrijdorganisatie, evenement marketing, sponsor en media coördinatie alsook het rekruteren van nieuwe TP52 zeilteams.

Rob Weiland: “There is strong support and enthusiasm for this structure, not only among owners, but also potential sponsors who have been part of the discussions. TP52 racing will continue in 2012 and beyond at the same high-caliber level as in previous years,” says Weiland. “With class ownership and control, we expect to establish a strong, stable racing program that will continue to expand and excel.”

In 2012 zal de TP52 klasse mogen vertrouwen op een consistent race management inclusief on-the-water umpiring (jury op het water). De circuit winnaar zal de beste boot zijn na vijf wedstrijden in een van de volgende wedstrijden:

- Palma Vela, Palma, April 18 – 22 (tune up event)
- Trofeo Conde de Godo, Barcelona, 23 – 27 mei
- Sardinia Cup, Porto Cervo, 11 – 17 juni
- Royal Cup, Palma, 10 – 14 juli
- Copa del Rey, Palma, 16 – 21 juli (telt niet mee voor de trophy)
- France Cup of One Ton Cup, TBD in France, 18 – 22 september
- Valencia Cup, Valencia, 9-13 oktober

De IRC 52 en Soto 40 boten zullen ook uitgenodigd worden om deel te nemen in het circuit.

www.transpac52.org
www.soto40.org

Labels

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: