2012 ORC Meetbrieven klaar voor gebruik

  • Author: Ice
    Date: do, 26/01/2012 - 09:11

ORC MeetbriefMet de recente verdeling van de ORC Manager software versie 2012 naar alle Rating Officers in 35 landen kunnen booteigenaars vanaf vandaag hun nieuwe ORCi en ORC Club meetbrief aan hun nationale meetbrief organisatie aanvragen. In sommige landen zal men de 2011 meetbrieven blijven gebruiken tot wanneer hun winterzeilseizoen over verschillende wedstrijden volledig is afgelopen.

Qua formaat blijven de nieuwe meetbrieven hetzelfde zoals in 2011. Het grote verschil is dat de Offshore rating gecalculeerd wordt op basis van een meer accurate formule waarbij men beter rekening houdt met de windhoeken die meestal gezeild worden bij offshore zeilwedstrijden.

Al de rest blijft zoals de vorige meetbrief: een geschaald model van je boot en zeilplan, de gemeten data, de gemeten zeilgarderobe, bemanningsgewicht en algemene informatie over het ontwerp inclusief de rating en voorspelde snelheid met het 2012 ORC Velocity Prediction Program (VPP) voor de verschillende wind- snelheden en hoeken. Dit in time-on-distance en time-on-time formaat.

Voor diegene die nog niet klaar zijn voor een 2012 ORC Meetbrief en de veranderingen en eerst het 2012 VPP willen ontdekken kunnen via het ORC Sailor Services voor €8,- per stuk zelf een proefmeetbrief maken. Deze online self-service, ORC Sailor Services, werd onlangs geïntroduceerd.

Gratis toegang tot de digitale versie van Seahorse Magazine
Alle ORC meetbrief houders hebben ook gratis toegang tot de digitale versie het bekende maandblad Seahorse. Voor deze gratis toegang ga je eerst naar www.orc.org/seahorse om een login en paswoord te verkrijgen.

Een ORCi of ORC Club meetbrief aanvragen doe je in Nederland dit bij het Watersportverbond via Rating Officer Peter de Jong, , e-mail
rating@watersportverbond.nl of bel naar 030-7513700.

Meer info over het ORC: www.orc.org

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 wedstrijden met zeegaande zeiljachten, is stichter van ClubRacer en begeleidt bedrijven met hun Data-driven Digitale Marketing, Content Marketing, en E-commerce optimalisaties met zijn Digital Marketing Agency Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en werd in 2004 met het ClubRacer zeilteam door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: