Nederlandse paralympische zeilers pakken goud en brons in Miami

Udo Hessels, Marcel van de Veen en Mischa RossenOp 27 januari wonnen de Paralympische zeilers van de Nederlandse Kernploeg twee medailles tijdens de ISAF Wereldbekerwedstrijden in Miami. Udo Hessels, Marcel van de Veen en Mischa Rossen winnen het evenement in de Sonar Klasse. Barend Kol werkte zich ook op het podium en pakte de bronzen medaille in de 2.4mR klasse. Het waren prachtige zeilomstandigheden op Biscayne Bay op 27 januari. Met iets meer wind en golven dan in de voorgaande dagen.

Goud voor Hessels, Van de Veen en Rossen
Hessels, Van de Veen en Rossen waren enorm blij met hun overwinning in de Paralympische Sonarklasse. Zeker na een periode met wisselende prestaties.

Bemanning Rossen en Van de Veen in koor, "Dit hadden we even nodig".
Marcel van de Veen vervolgde met, "Om te weten dat we het gewoon nog kunnen." Mischa Rossen ging daar weer overheen. "Kijken of we deze stijgende lijn kunnen voortzetten."

Stuurman Udo Hessels voegde daar aan toe: "In het begin van de week was het weer vreselijk moeilijk. We hadden eigenlijk dezelfde problemen als tijdens de WK. Ingewikkelde wind, onvoorspelbaar en dat zie je ook in de uitslagen. Het wordt meer een loterij. Iedereen vliegt van hoog naar laag in die uitslagen. En wij dus ook. Maar in tegenstelling tot de WK hebben we nu geen echte uitschieters naar 8e plekken gehad. Dus daar hadden we meer grip op. En naar mate de wind meer van zee kwam, werd het stabieler en konden we het op snelheid doen. Een lekker begin van het nieuwe jaar."

Barend Kol pakt het brons in de Paralympische 2.4mR klasse
"Ik had 1 puntje achterstand op nummer 3. Dus ik moest even terug komen, vandaag heb ik 2 concurrenten achter me gehouden in de eerste race. En in de tweede race moest ik heel dicht bij blijven en dat is gelukt. Ik ben heel blij. Zeker een goed begin van 2012. Er waren zoveel mensen die echt heel hard gingen. En de WK vorige week was teleurstellend. Maar nu heb ik bijna iedereen achter me. Thierry (Schmitter) en Andre (Rademaker) zijn er niet, dat is wel jammer. Ik had ook graag voor hen gezeten, maar des al niet te min, alle andere landen waren vertegenwoordigd."

Medal race Olympische zeilers op 28 januari
Op 28 januari komen de Olympische zeilers in actie voor hun beslissende Medal races. Westerhof en Berkhout (NED) gaan aan de leiding in de 470 klasse bij de dames. Marit Bouwmeester (NED) staat tweede en Evi Van Acker (BEL) staat derde in de Laser radial klasse. Het merkenteam Coster (NED) staat ook tweede bij de mannen in de 470 klasse. Kernploegleden Steven LeFevre (NED) en Steven Krol (NED) hebben zich ook geplaatst voor de medal race in de 470 klasse, met een tiende plaats.

http://rmocr.ussailing.org

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: