Groupama pakt winst in de sprint naar Abu Dhabi

GroupamaGroupama schipper Franck Cammas (FRA) mag trots zijn op zichzelf en bemanning want ze wonnen van Team Telefónica met amper 52 seconden voorsprong in de sprint naar Abu Dhabi. Dit is Groupama's eerste overwinning in Volvo Ocean Race 2011-12. Team Telefónica wint wel de overall prijs voor de tweede etappe.

De Franse boot kon op 20 zeemijl van de finish de achterstand tot Team Telefónica minderen tot amper twee bootlengtes. Na een aantal tactische manoeuvres kwam Groupama aan het laatste merkteken aan de leiding.

Groupama scoort hiermee zes punten die ze mag optellen bij de twaalf punten die ze kreeg na als vierde te fiskhen in de eerste stage van de tweede etappe. De tweede etappe werd in door de wedstrijdorganisatie in tweeën gesplitst wegens de vergrote kans van piraterij.

De Fransen blijven op het Volvo Ocean race overall scorebord met 44 punten op een derde plek. Telefónica blijft aan de leiding met 66 punten.

Camper finishte derde en op minder dan een minuut gevolgd door Puma Ocean Racing. Abu Dhabi Ocean Racing finishte als vijfde.

Tweede etappe – deel 2 uitslag:

1. Groupama sailing team 6 points
2. Team Telefónica 5
3. CAMPER with Emirates Team New Zealand 4
4. PUMA Ocean Racing powered by BERG 3
5. Abu Dhabi Ocean Racing 2
 
Overall Tweede etappe:

1. Team Telefónica 29 points
2. CAMPER with Emirates Team New Zealand 24
3. PUMA Ocean Racing powered by BERG 19
4. Groupama sailing team 18
5. Abu Dhabi Ocean Racing 10
 
Overall scorebord na de Tweede etappe:

1. Team Telefónica 66 points
2. CAMPER with Emirates Team New Zealand 58
3. Groupama sailing team 42
4. PUMA Ocean Racing powered by BERG 28
5. Abu Dhabi Ocean Racing 19
6. Team Sanya 4

www.volvooceanrace.com

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 wedstrijden met zeegaande zeiljachten, is stichter van ClubRacer en begeleidt bedrijven met hun Data-driven Digitale Marketing, Content Marketing, en E-commerce optimalisaties met zijn Digital Marketing Agency Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en werd in 2004 met het ClubRacer zeilteam door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: