Banque Populaire verpulvert TJV record (video)

De maxi trimaran Banque Populaire V heeft vrijdagavond de finishlijn tussen de Lizard Point en de vuurtoren op Ouessant overschreden om 23u14 lokale tijd. Daarmee heeft Loïck Peyron en de zijnen het record in de Jules Verne Trofee gewoon verpulverd. Zij hadden welgeteld 45 dagen 13 uren 42 minuten en 53 seconden nodig om onze blauwe planeet zonder tussenstop of assistentie te omzeilen. Dat is een verbetering van de vorige besttijd, op naam van Groupama anno 2010, van 2 dagen en ruim 18 uren. Dit had de Jules met zijn 80 dagen nooit durven dromen.

Arrivée à Brest de Banque Populaire V door CourseAuLarge

Foto: © C. Launay

Auteur:

  • Guy C.

    Guy Clappaert is met zijn zeiljacht Fast One geen onbekende in België en Zeeland. Zijn voorkeur gaat naar CR wedstijden en hij is fervent fan van diverse winterwedstrijden circuits. Je vindt hem dan ook regelmatig terug op de Goofies en Grevelingen wintercup.  

Voor u geselecteerd: