White Hawk wint eerste Winterwedstrijd Flevomare

White HawkNa een succesvolle serie woensdagavond wedstrijden was afgelopen zondag al weer de eerste Winterwedstrijd bij de WSV Flevomare. In deze wedstrijden zijn alle deelnemers ingedeeld in één (ORC) klasse. De op papier langzamere boten starten een half uur eerder dan de snellere.

Met 16 boten aan de start kan gesproken worden van een succesvol begin van deze reeks Winterwedstrijden. Voeg daarbij een mooie 4-5 Bf uit ZW en veel zon en je hebt een perfecte zeilmiddag.

Veel boten zeilden met gelegenheidsbemanningen en kozen voor een meer voorzichtige aanpak, door bijv. in het voor de windse rak de spinnaker in de zak te laten.

Winnaar was de White Hawk (First 31.7) van Sybolt Hiemstra. De White Hawk slaagde er in het veld met veel grotere (en op papier snellere) boten een prima wedstrijd te varen. Tweede en derde waren resp. Team SailSelect (Optima; Jeroen Koninkx) en Gotcha2 (JOD 35; Olivier Verhaar).

De volledige uitslag: www.flevomare.nl/winteruitslag.htm

De Winterwedstrijden worden dit jaar gehouden op de volgende (zon)dagen:

- 14 oktober
- 28 oktober
- 11 november
- 25 november
Daarna een Winterstop tot begin maart.

Let op: ook niet-leden van Flevomare kunnen tegen betaling van € 10 deelnemen aan de Winterwedstrijden. Kijk voor informatie en inschrijven op: http://www.flevomare.nl/form_winterwedstrijden.html

Tekst: Henk Kuiper

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: