Vooruitblik weersverwachting Antwerp Race

windrichtingSpeciaal voor de Antwerp Racers een vooruitblik van de te verwachten windrichting en sterkte boven de Westerschelde. Een hogedrukgebied met kern boven het zuidelijk deel van de Noordzee trekt de volgende 48 uur geleidelijk oostwaarts weg. Een lagedrukgebied ten zuidwesten van Ierland komt morgen, donderdag 11 oktober, boven de Britse Eilanden te liggen en trekt vrijdag 12 oktober over de Noordzee opvullend naar het noorden.

De bijhorende regenzone trekt in de nacht van donderdag op vrijdag over de Westerschelde en kan voor vrij veel regen zorgen. Na de passage van deze storing komen we vanaf vrijdagmiddag in een onstabiele maritieme lucht massa terecht. Vanuit het westen nadert een trog die op zaterdag 13 oktober zal passeren.

Weerbeeld: Zaterdag wisselen brede opklaringen en bewolkte perioden, met af en toe een bui, elkaar af.

Zichtbaarheid: Meestal goed zicht.

Temperatuur: Minima rond 8°C en maxima rond 13°C.

Wind: In de voormiddag staat bij de start een vrij krachtige (5) WZW-wind, die na de middag achter de passage van de trog ruimt naar W en afneemt tot matig (3 à 4).
(lokale tijd = UTC + 2)
06 utc: WZW 17-21 kt.
12 utc : WZW 11-16 kt.
18 utc : W 9-13 kt.

Rukwinden: 50 km/u

Met vriendelijke groeten,
Fritz Buyl

 weersverwachting Antwerp Race

Auteur:

  • Fritz Buyl

    Is professioneel meteoroloog verbonden als hydro-meteoroloog aan het KMI (OMS) en Weather4expeditions. Routeerde onder meer de solo zeilers Peter Laureyssens, Bert Bossyns en Michel Kleinjans. Begeleidde daarnaast de expedities "In the wake of the Belgica" en "Antarctic Ice"van Dixie Dancercoer en"Beagle: in het kielzog van Darwin" van Canvas/VPRO.

Voor u geselecteerd: