Soft wingsail test

  • Author: Ice
    Date: vr, 12/10/2012 - 13:24

Soft wingsail testHet Advanced Wing Systems team heeft net een veelbelovende 'soft wing' zeiltest gedaan op de flying Moth. Voor diegene die nog niet weten wat een soft wingsail is: het lijkt op een vleugelzeil dat op de America's Cup catamarans gebruikt wordt maar met het grote verschil dat een soft wingsail een variabel profiel heeft.

Buiten een paar mankementen tijdens de eerste tests zien de foto's er alvast veelbelovend uit.

Meer over de techniek weten? Lees mijn eerder bericht: www.clubracer.be/2012/4/12/zijn-vleugelzeilen-op-zeiljachten-haalbaar

Meer details en veel foto's over de tests zijn beschikbaar op de Facebook pagina van Advanced Wing Systems: www.facebook.com/AdvancedWingSystems

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: