Soft wingsail test

  • Author: Ice
    Date: vr, 12/10/2012 - 13:24

Soft wingsail testHet Advanced Wing Systems team heeft net een veelbelovende 'soft wing' zeiltest gedaan op de flying Moth. Voor diegene die nog niet weten wat een soft wingsail is: het lijkt op een vleugelzeil dat op de America's Cup catamarans gebruikt wordt maar met het grote verschil dat een soft wingsail een variabel profiel heeft.

Buiten een paar mankementen tijdens de eerste tests zien de foto's er alvast veelbelovend uit.

Meer over de techniek weten? Lees mijn eerder bericht: www.clubracer.be/2012/4/12/zijn-vleugelzeilen-op-zeiljachten-haalbaar

Meer details en veel foto's over de tests zijn beschikbaar op de Facebook pagina van Advanced Wing Systems: www.facebook.com/AdvancedWingSystems

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens, Ice voor de zeilvrienden, is stichter van ClubRacer en begeleidt als Digital Manager bedrijven met hun Omnichannel e-commerce strategie en Marketing automation. Sinds 1979 is hij wedstrijdzeiler met een niet onbesproken zeil palmares: Winnaar Verbondsbezem, 2x Nederlands kampioen, 2x winnaar Antwerp Race (IRC en Sportboten) en met het ClubRacer zeilteam verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Comments

Voor u geselecteerd: