Cool Runnings klopt Pleomax met 3 seconden

Cool RunningsDe Cool Runnings klopt de Maxi (Volvo 60) 'Pleomax' van Harm Prins (NED) met drie seconden tijdens de Antwerp Race. De gemodificeerde Open 7,50 met Jochem Visser (NED) aan het roer ging als eerste door de finish in Antwerpen. Het was voor de toeschouwers aan de wal een fotofinish om je duimen en vingers van af te likken.

We spraken met Jochem Visser en hij vond het een fantastische race tegen de klok: “We hadden wat problemen bij de start maar vanaf het moment dat we goed weg waren is onze snelheidsmeter niet meer onder de 14 knopen geweest. Het was geweldig zeilen ondanks de vele regen. Als ik dan toch een minpunt aan deze race mag noemen is dat we het zo raar vonden dat we geen zeilmaten voor onze sportboten rating moesten doorgeven terwijl onze open 7,50 een zwaar aangepast zeilplan heeft om specifiek line honeurs te halen.”

Jochem Visser doet dit soort 'drag races' over heel Europa en is daar zeer succesvol in. In alle wedstrijden heeft hij naar eigen zeggen tot hier toe de line honeurs gehaald.

De voorlopige Antwerp Race 2012 resultaten vindt u onderaan in de bijlage.

www.antwerprace.be

Labels

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: