Belgen domineren Dutch Dragoon Cup

Dutch Dragoon CupAfgelopen weekend zorgde de Dutch Dragoon Cup voor ongekende drukte bij Catclub Zeeland. Bijna 60 zeilers tussen 9 en 18 jaar oud zeilden zeven wedstrijden op het Veerse Meer bij Arnemuiden. Naast 17 Hobie Dragoons verschenen ook 12 boten van divers pluimage in de C3 klasse aan de start.

In beide klassen wisten de Belgen te domineren, al moesten ze in de C3 wel enigzins geholpen worden door de Zeeuwse Denise Hillebrand. Zij zeilde samen met stuurman Alec Bague op een geleende Hobie Max naar de eerste plaats. Regerend Europees Kampioen Hobie Dragoon Henri Demesmaeker zeilde met Eline Deblende ook op een Hobie Max naar een prima tweede plaats, gevold door Marie Demesmaeker en Thomas Cardon op de derde plaats.

Bij de Dragoons zeilden de RBSC mannen Stef Haazen en Alexander Van Grotenhuis naar de overwinning. Zij moesten daar wel flink hun best voor doen tegen het RBSC dames team Sidney van Leynseele/Sophie Demeestere, die naar een uitstekende tweede plaats zeilden. Derde werden Esther Hillebrand en Koen Dedel, die de vlag van Catclub Zeeland vertegenwoordigen.

Startlijn Dutch Dragoon Cup

De Dutch Dragoon Cup 2012 uitslagen vindt u onderaan dit bericht.

www.catclubzeeland.nl

Tekst: Geert Schouten

Labels

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens (BEL) zeilt sinds 1979 wedstrijden met zeegaande zeiljachten, is stichter van ClubRacer en begeleidt als Digital Manager bedrijven met hun Online strategie, E-commerce en Digitale Marketing. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en werd in 2004 met het ClubRacer zeilteam door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Comments

Voor u geselecteerd: