Belgen domineren Dutch Dragoon Cup

Dutch Dragoon CupAfgelopen weekend zorgde de Dutch Dragoon Cup voor ongekende drukte bij Catclub Zeeland. Bijna 60 zeilers tussen 9 en 18 jaar oud zeilden zeven wedstrijden op het Veerse Meer bij Arnemuiden. Naast 17 Hobie Dragoons verschenen ook 12 boten van divers pluimage in de C3 klasse aan de start.

In beide klassen wisten de Belgen te domineren, al moesten ze in de C3 wel enigzins geholpen worden door de Zeeuwse Denise Hillebrand. Zij zeilde samen met stuurman Alec Bague op een geleende Hobie Max naar de eerste plaats. Regerend Europees Kampioen Hobie Dragoon Henri Demesmaeker zeilde met Eline Deblende ook op een Hobie Max naar een prima tweede plaats, gevold door Marie Demesmaeker en Thomas Cardon op de derde plaats.

Bij de Dragoons zeilden de RBSC mannen Stef Haazen en Alexander Van Grotenhuis naar de overwinning. Zij moesten daar wel flink hun best voor doen tegen het RBSC dames team Sidney van Leynseele/Sophie Demeestere, die naar een uitstekende tweede plaats zeilden. Derde werden Esther Hillebrand en Koen Dedel, die de vlag van Catclub Zeeland vertegenwoordigen.

Startlijn Dutch Dragoon Cup

De Dutch Dragoon Cup 2012 uitslagen vindt u onderaan dit bericht.

www.catclubzeeland.nl

Tekst: Geert Schouten

Labels

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: